Smodiš: "Boj za kolajne realnost"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"Če ne bo presenečenj oziroma če bomo zdravi, menim, da je to naša realnost," je o izločilnih bojih, ki prinašajo tudi bitko za kolajne in olimpijske kvalifikacije, prepričan izkušeni krilni center slovenske košarkarske reprezentance Matjaž Smodiš. Njega in soigralce v Litvi ob 17. uri čaka prva tekma z Bolgarijo.
Oglej si celoten članek

"Jasno, želimo si priti do izločilnih bojev, do tekem za olimpijske kvalifikacije (uvrstitev do šestega mesta bi Sloveniji prinesla preboj na kvalifikacijski turnir na OI, op. a.), kolajne. Če ne bo presenečenj oziroma če bomo zdravi, menim, da je to naša realnost," je pred začetkom EP v Litvi odločen nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance – zdaj pa pomočnik Jake Lakoviča v tej vlogi – Matjaž Smodiš. Med drugim s tremi naslovi evropskega klubskega prvaka ovenčani Dolenjec svojo tezo še konkretizira: "Minimum, da se bom vrnil domov zadovoljen, je, da si zagotovimo pot na olimpijske kvalifikacije."

Novi član hrvaškega podprvaka Cedevite najodločneje zavrača razmišljanje nekaterih, da je Rusija praktično edini "resen" slovenski tekmec v prvem delu tekmovanja. "Ne, to je najbolj zmotno razmišljanje, kar ga lahko imamo mi, javnost in novinarji. Daleč od tega, da je treba razmišljati le o Rusiji. Verjamem, da bo že Bolgarija pokazala zobe in se bomo z njo mučili do zadnje minute. Ravno tako Ukrajina, Gruzija, da o Belgiji, ki ima veliko kakovostnih igralcev, niti ne govorim. Vsi vemo, kako močna je Rusija, čeprav so tudi Rusi doživeli nekaj odpovedi," meni dolgoletni član CSKA, ki si ne dela utvar, da bo Eurobasket za njegovo telo posebej blagodejen: "Utrujenost je sedanjost in prihodnost. To je del našega kruha in s tem gremo naprej."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.