Smoki blestel v finalu pokala

Foto: ABA
Foto: ABA
Cedevita je v četrtek v finalu hrvaškega pokala s 74:72 premagala Zagreb in se veselila prve lovorike v zgodovini kluba. Glavni junak v dresu zmagovalcev je bil slovenski reprezentant Matjaž Smodiš, ki je dosegel kar 27 točk.
Oglej si celoten članek

"To je veliko srce in želja za velike stvari, pomagajo pa tudi izkušnje z velikih tekem. To je velika zmaga za naš klub," je po največjem uspehu v zgodovini Cedevite dejal Matjaž Smodiš. Smoki in soigralci so finale hrvaškega pokala sicer začeli slabo, saj je Zagreb sredi druge četrtine že vodil za 12 točk (28:16). Cedevita je nato zaigrala veliko bolje in do odhoda na odmor zaostanek uspela zmanjšati na le dve točki (34:36). V drugem polčasu je bil izid še naprej zelo izenačen, v zaključku pa so imeli nekaj več sreče in znanja košarkarji Cedevite in se na koncu veselili zgodovinske zmage s 74:72.

Smodiš je v finalu dosegel kar pet trojk in bil razglašen tudi za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja. Smoki je že v polfinalu ob zmagi Cedevite proti Splitu s 102:74 dosegel 14 točk. "Ponosen sem zaradi navijačev in vseh teh ljudi v rdečem, ki z veliko entuziazma živijo za ta klub," pa je po koncu srečanja dejal trener Cedevite Dražen Anzulović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.