Šport > Košarka
26 ogledov

Smoki blestel v finalu pokala

Matjaž Smodiš Cedevita Union Olimpija ABA
Cedevita je v četrtek v finalu hrvaškega pokala s 74:72 premagala Zagreb in se veselila prve lovorike v zgodovini kluba. Glavni junak v dresu zmagovalcev je bil slovenski reprezentant Matjaž Smodiš, ki je dosegel kar 27 točk.

"To je veliko srce in želja za velike stvari, pomagajo pa tudi izkušnje z velikih tekem. To je velika zmaga za naš klub," je po največjem uspehu v zgodovini Cedevite dejal Matjaž Smodiš. Smoki in soigralci so finale hrvaškega pokala sicer začeli slabo, saj je Zagreb sredi druge četrtine že vodil za 12 točk (28:16). Cedevita je nato zaigrala veliko bolje in do odhoda na odmor zaostanek uspela zmanjšati na le dve točki (34:36). V drugem polčasu je bil izid še naprej zelo izenačen, v zaključku pa so imeli nekaj več sreče in znanja košarkarji Cedevite in se na koncu veselili zgodovinske zmage s 74:72.

Smodiš je v finalu dosegel kar pet trojk in bil razglašen tudi za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja. Smoki je že v polfinalu ob zmagi Cedevite proti Splitu s 102:74 dosegel 14 točk. "Ponosen sem zaradi navijačev in vseh teh ljudi v rdečem, ki z veliko entuziazma živijo za ta klub," pa je po koncu srečanja dejal trener Cedevite Dražen Anzulović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.