Smrt rojaka izkoristil za samopromocijo, nato doživel šok

Foto: Profimedia boks ring
Britancu so po seriji šokantnih objav odvzeli licenco.
Oglej si celoten članek

Britanec Tyan Booth je izgubil boksarsko licenco zaradi neokusnih in neprimernih objav po smrti rojaka Scotta Westgartha. Ta je v nedeljo, 25. februarja, umrl v bolnišnici, potem ko je v ringu premagal Deca Spelmana.

Šport Po zmagi na dvoboju umrl v bolnišnici

Booth je poskušal smrt rojaka izkoristiti za samopromocijo, vendar se namera ni iztekla po njegovih željah. Britancu so zaradi žaljivih objav na Twitterju odvzeli boksarsko licenco. "Nekateri ljudje bi uživali, če bi tako kot Scott Westgarth tudi jaz umrl v boksarskem ringu," je zapisal Booth in izzval vsesplošno ogorčenje.

"Ti pokvarjeni gnoj. Moj brat je dosegel več kot boš ti kadarkoli. Takoj izbriši ali pa bom jaz izbrisal tebe. Obljubim. Ne zaslužiš si naziva boksar," je Boothu zagrozil brat pokojnega boksarja Adam Westgarth.

Booth se kljub grožnji ni umiril, ampak je nadaljeval v še bolj sramotnem tonu. "Čez dva tedna me čaka boksarski obračun. Zadnje tri mesece sem pil mošt in premalo treniral, zato je velika verjetnost, da bom končal na vozičku, tako kot Gerald McClellan."

McClellan je ameriški boksar, ki jo je leta 1995 grdo skupil na dvoboju z Nigelom Bennom. Utrpel je resne možganske poškodbe, zaradi česar je oslepel in izgubil 80 odstotkov sluha.

Britanska boksarska zveza je Boothu, ki se je v ringu nazadnje boril junija 2017, odvzela boksarsko licenco. Nanj so še naslovili prošnjo, naj sporne objave izbriše, vendar tega do zdaj še ni storil. Oglasil se je tudi boksarjev trener. "O neprimernih objavah se bomo pogovorili v telovadnici. Prosili smo ga, naj jih odstrani," je povedal Dominic Ingle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.