Šport
981 ogledov

Smrt rojaka izkoristil za samopromocijo, nato doživel šok

boks ring
Britancu so po seriji šokantnih objav odvzeli licenco.

Britanec Tyan Booth je izgubil boksarsko licenco zaradi neokusnih in neprimernih objav po smrti rojaka Scotta Westgartha. Ta je v nedeljo, 25. februarja, umrl v bolnišnici, potem ko je v ringu premagal Deca Spelmana.

Šport Po zmagi na dvoboju umrl v bolnišnici

Booth je poskušal smrt rojaka izkoristiti za samopromocijo, vendar se namera ni iztekla po njegovih željah. Britancu so zaradi žaljivih objav na Twitterju odvzeli boksarsko licenco. "Nekateri ljudje bi uživali, če bi tako kot Scott Westgarth tudi jaz umrl v boksarskem ringu," je zapisal Booth in izzval vsesplošno ogorčenje.

"Ti pokvarjeni gnoj. Moj brat je dosegel več kot boš ti kadarkoli. Takoj izbriši ali pa bom jaz izbrisal tebe. Obljubim. Ne zaslužiš si naziva boksar," je Boothu zagrozil brat pokojnega boksarja Adam Westgarth.

Booth se kljub grožnji ni umiril, ampak je nadaljeval v še bolj sramotnem tonu. "Čez dva tedna me čaka boksarski obračun. Zadnje tri mesece sem pil mošt in premalo treniral, zato je velika verjetnost, da bom končal na vozičku, tako kot Gerald McClellan."

McClellan je ameriški boksar, ki jo je leta 1995 grdo skupil na dvoboju z Nigelom Bennom. Utrpel je resne možganske poškodbe, zaradi česar je oslepel in izgubil 80 odstotkov sluha.

Britanska boksarska zveza je Boothu, ki se je v ringu nazadnje boril junija 2017, odvzela boksarsko licenco. Nanj so še naslovili prošnjo, naj sporne objave izbriše, vendar tega do zdaj še ni storil. Oglasil se je tudi boksarjev trener. "O neprimernih objavah se bomo pogovorili v telovadnici. Prosili smo ga, naj jih odstrani," je povedal Dominic Ingle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.