Šport
17223 ogledov

McGregor z noro statistiko osmešil boksarskega šampiona

EPA
Zvezdnik mešanih borilnih veščin Conor "Zloglasni" McGregor si je na dvoboju z neporaženim Floydom Mayweatherjem priboril kar nekaj novih simpatizarejev.

Farsa je beseda, s katero so nekateri profesionalni boksarji označili težko pričakovani dvoboj neporaženega šampiona Floyda Mayweatherja in izzivalca, paradnjega konja MMA in največjega zvezdnika mešanih borilnih veščin na svetu, Conorja McGregorja

Boksarski spektakel v Las Vegasu je v marsikaterem pogledu ponudil več od pričakovanj, saj se je McGregor dostojno upiral favoriziranemu Američanu, a na koncu so vseeno prevladale izkušnje 40-letnega veterana, ki je vpisal 50. profesionalno zmago (50-0) in boksarske rokavice dokončno obesil na klin.

mcgregor mayweather | Avtor: EPA EPA
"Pogovarjala sva se, da je zelo težak nasprotnik. Mislim, da sva navijačem dala tisto, kar so želeli videti. Povedal sem mu, da navijačem dolgujem za dvoboj z Mannyjem Pacquiaom. Moral sem poskrbeti za šov in to sem storil. Bil je veliko boljši, kot sem mislim, da bo. Conor je zelo zahteven nasprotnik, a tokrat sem bil jaz boljši," je prve trenutke po tehničnem nokavtu opisoval Mayweather.

Pacquiao bi se moral ugrizniti v jezik

Med največjimi dvomljivci, ki McGregorju niso pripisovali nobenih možnosti, je bil tudi boksarski šampion Manny Pacquiao, ki je proti Mayweatherju po točkah izgubil pred dobrima dvema letoma.

"McGregor nima možnosti. Lahko se zgodi, da bo prav dolgočasno. Ne bo mu uspel niti en konkreten udarec. Kako že? Saj nima nobenih izkušenj s profesionalnim boksom," se je Ircu posmehoval Filipinec, ki ga je pogled na statistiko dvoboja bržkone vrgel na rit.

Mayweather Pacquiao | Avtor: Profimedias Profimedias
McGregor je na dvoboju zadel 111 udarcev v 430 poskusih, kar znaša 26 odstotkov. Njegov izkupiček je precej boljši, kot ga je proti Američanu zabeležil Pacquiao. Ta je namreč zadel le 81 udarcev v 429 poskusih, kar znaša 19 odstotkov

Tudi McGregor je bil s prikazanim zadovoljen, še bolj pa ga je razveselilo stanje na bančnem računu, kamor mu je kapnilo približno 100 milijonov dolarjev.

"Floyd je moral spremeniti svoj stil. Vsa čast, prilagodil se je. Ni bil tako hiter, ni bil tako močan, a ostal je zbran in potrpežljiv. Do njega čutim le spoštovanje. Za njim je odlična kariera," je nasprotnika v pokoj pospremil Irec, ki v boksu še ni rekel zadnje besede, čeprav se za zdaj vrača v oktagon.

mcgregor mayweather | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 2
  • carodejan 00:01 29.avgust 2017.

    Pardon narobe sem naslov prebral

  • carodejan 23:53 28.avgust 2017.

    Avtor članka vidi se da nimaš pojma o borilnih veščinah. Mcgregor se nč ni osmešu, ker je bil v svojem prvem profesionalnem boxu, boljši kot večina najboljših boxerjev na svetu. V pravem fajtu Mayweather nima več kot 30 sekund življenja. ...prikaži več a. Mayweather je pokazu, da je najboljši v boxu, Mcgregor se je pa komej zadržu da mu ni odvalil mavašija v glavo :) tam bi se končal v pravem fajtu