Šport
5363 ogledov

Najhitrejši knockout v zgodovini boksa

Zolani Tete
Dvoboj za naslov svetovnega prvaka se je končal že po prvem udarcu.

Za precej nenavaden, predvsem pa hiter rekord v boksarskem svetu je sinoči poskrbel Južnoafričan Zolani Tete. Na dvoboju za naslov svetovnega prvaka bantamske kategorije po verziji WBO v Belfastu je namreč tekmeca premagal s knockoutom že po petih sekundah boja, sodnik je dvoboj uradno končal po le 11 sekundah. Tete je rako postal boksar z najhitreje doseženim knockoutom v zgodovini bojev za naslov svetovnega prvaka.

Nesrečnik na drugi strani rekordnega dosežka je bil rojak zmagovalca Siboniso Gonya; Tete ga je zadel že s prvim udarcem, po katerem si njegov nasprotnik ni več opomogel, sodnik je še počakal šest sekund, potem pa dvoboj končal, ko je ugotovil, da Gonya ne bo mogel nadaljevati.

Siboniso Gonya | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupni seštevek knockouta in sodnikovega prekinitve dvoboja je za šest sekund hitrejši do dosedanjega rekordnega dosežka; tega je imel iz leta 1994 boksar v superbantamski kategoriji Daniel Jimenez, ko je svojega tekmeca Haralda Geierja knockoutiral po 17 sekundah.

"Trdo sem delal za ta dvoboj. Vedel sem, da Gonya ne bo zdržal prav dolgo," je bil po dvoboju zadovoljen zmagovalec, pohvalil pa ga je tudi njegov promotor Frank Warren: "Bil je mrzel, še preden je sploh padel na tla. Tete je res nekaj posebnega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.