Smrtonosni Lorbek pokopal Real

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Košarkarji Barcelone so v boju za naslov španskega prvaka z Real Madridom izenačili na 2:2 v zmagah. Mož odločitve je bil naš Erazem Lorbek, ki je za končno zmago z 81:75 prispeval 24 točk, pet skokov in štiri podaje.
Oglej si celoten članek

Obe ekipi sta v uvodnih minutah pokazali nekaj nervoze, zato je bila produktivnost v prvem delu srečanja manjša. Barcelona je začela precej obrambno in s consko postavitvijo poskušala zmesti nasprotnike, ki so koše iskali predvsem s pomočjo visokih igralcev.

Barcelona je v seriji najprej povedla z 1:0 v zmagah, nato pa sta sledila dva zaporedna poraza, po zaslugi katerih je bil Real le še zmago oddaljen od naslova državnega prvaka. Z zmago na četrti tekmi pa je ekipa Erazma Lorbka ohranila upe za končno slavje, za katero bi bil v veliki meri zaslužen naš reprezentant, ki je na četrti tekmi prispeval več kot dvajset točk in dodal še pet skokov. Mirza Begić na parketu z Realom ni preživel dolgo, saj je igral samo tri minute.

Katalonci so bili zelo učinkoviti pri metu za tri točke, saj so zadeli deset od dvajsetih poskusov. V zadnji četrtini so se Madridčani približali na vsega štiri točke zaostanka, končnih 81:75 pa je po prodoru postavil Erazem Lorbek.

Odločilna peta tekma ob v soboto ob 18. uri, in sicer v Barceloni.

Španska košarkarska liga, finale:

Real Madrid : FC Barcelona Regal 75:81 /2:2/
Lorbek 24, 5 sk., 4 as., Wallace 16; Mirotić 14, Tomić 12, Llull 12, Begić 0

// - izid v zmagah, igrajo na tri dobljene tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.