Smučarska kraljica izpušča naslednje tri tekme, to je razlog

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mikaela Shiffrin bo izpustila tekme hitrih disciplin v Lake Louisu.
Oglej si celoten članek

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark Američanka Mikaela Shiffrin bo izpustila vse uvodne tri preizkušnje v hitrih disciplinah konec tedna v Lake Louisu v Kanadi, kjer bodo na sporedu dva smuka in superveleslalom, poročajo ameriški mediji.

Kot je poročal Eurosport, se bo Američanka posvetila pripravam na nadaljevanje sezone v tehničnih disciplinah, veleslalomu in slalomu, ki bosta na sporedu 10. in 11. decembra na italijanskem smučišču Sestriere.

Foto: Profimedia Mikaela Shiffrin

Predstavnik Shiffrinove je v torek za NBC Sports povedal, da se je šampionka že pred začetkom sezone odločila, da ne bo tekmovala v Lake Louisu in namesto tega dala prednost treningom slaloma in veleslaloma.

Sedemindvajsetletnica je sezono začela z dvema slalomskima zmagama v Leviju na Finskem. A je za njo naporen konec tedna v domačem Killingtonu, kjer je bila v soboto na veleslalomu 13., v nedeljo pa na slalomu peta.

Foto: Profimedia Mikaela Shiffrin

Lastnica zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala v minuli zimi vodi v seštevku po štirih izpeljanih tekmah z 265 točkami, druga je Švicarka Wendy Holdener z 240 točkami, Slovakinja Petra Vlhova je tretja z 220 točkami.

Ameriška smučarka je v karieri zbrala 76 zmag v svetovnem pokalu, za rojakinjo Lindsey Vonn, ki je na vrhu ženske lestvice po številu zmag v svetovnem pokalu, zaostaja za šest zmag, za skupnim rekordom Šveda Ingemarja Stenmarka pa deset zmag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 30. November 2022.

    Lepa pupa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.