Šport > Zimski športi
14806 ogledov

Smučarska kraljica izpušča naslednje tri tekme, to je razlog

Mikaela Shiffrin Profimedia
Mikaela Shiffrin bo izpustila tekme hitrih disciplin v Lake Louisu.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark Američanka Mikaela Shiffrin bo izpustila vse uvodne tri preizkušnje v hitrih disciplinah konec tedna v Lake Louisu v Kanadi, kjer bodo na sporedu dva smuka in superveleslalom, poročajo ameriški mediji.

Kot je poročal Eurosport, se bo Američanka posvetila pripravam na nadaljevanje sezone v tehničnih disciplinah, veleslalomu in slalomu, ki bosta na sporedu 10. in 11. decembra na italijanskem smučišču Sestriere.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Predstavnik Shiffrinove je v torek za NBC Sports povedal, da se je šampionka že pred začetkom sezone odločila, da ne bo tekmovala v Lake Louisu in namesto tega dala prednost treningom slaloma in veleslaloma.

Sedemindvajsetletnica je sezono začela z dvema slalomskima zmagama v Leviju na Finskem. A je za njo naporen konec tedna v domačem Killingtonu, kjer je bila v soboto na veleslalomu 13., v nedeljo pa na slalomu peta.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Lastnica zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala v minuli zimi vodi v seštevku po štirih izpeljanih tekmah z 265 točkami, druga je Švicarka Wendy Holdener z 240 točkami, Slovakinja Petra Vlhova je tretja z 220 točkami.

Ameriška smučarka je v karieri zbrala 76 zmag v svetovnem pokalu, za rojakinjo Lindsey Vonn, ki je na vrhu ženske lestvice po številu zmag v svetovnem pokalu, zaostaja za šest zmag, za skupnim rekordom Šveda Ingemarja Stenmarka pa deset zmag.

Komentarjev 1