Smučarska skakalka suspendirana zaradi dopinga

Foto: Epa
Foto: Epa
Večkrat ni prijavila potrebnih informacij o lokacijah, na katerih se nahaja.
Oglej si celoten članek

Ruska zveza za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je zaradi dopinga kaznovala smučarsko skakalko Aleksandro Kustovo z 18-mesečno prepovedjo nastopanja, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Kot navaja Tass, je 21-letnica kršila pravila, ker večkrat ni prijavila potrebnih informacij o lokacijah, na katerih se nahaja.

Do nepravilnosti je prišlo pred začetkom sezone 2019/20, zato v minuli zimski sezoni skakalka iz Magadana zaradi tekoče obravnave ni nastopala. Prepoved nastopanja v dolžini leta in pol je v veljavi od 27. novembra 2019.

Začetek treningov Skakalci sezono končali s 100.000 evri izgube

Kustova je sicer na najvišji ravni v svetovnem pokalu dvakrat stala na odru za zmagovalke. Obakrat na ženski ekipni tekmi. Najvišje pa je v posamični konkurenci posegla po petem mestu v Lillehammerju na Norveškem decembra 2018.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.