Smučarski as po padcu v Kitzbühelu napovedal konec kariere

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni smučar končuje 17-letno kariero.
Oglej si celoten članek

Le nekaj ur po padcu na današnjem smuku za svetovni pokal v Kitzbühelu je izkušeni italijanski alpski smučar Peter Fill sporočil, da bo končal kariero, in sicer po tekmi v Garmisch-Partenkirchnu 1. februarja.

Sedemintridesetletni Fill bo tako skelnil 17-letno kariero, v kateri je zabeležil tri zmage v svetovnem pokalu, vključno z eno smukaško prav v Kitzbühelu leta 2016, in 22 uvrstitev na stopničke.

Fill je prav tako osvojil mali kristalni globus v smuku tako v letu 2016 kot 2017 ter v kombinaciji 2018. V skupnem seštevku je bil dvakrat šesti (2007, 2017).

Na velikih tekmovanjih je osvojil dve kolajni, in sicer superveleslalomsko srebro na svetovnem prvenstvu 2009 v Val d'Iseru in kombinacijski bron na SP v Garmischu 2011. Njegova najboljša olimpijska uvrstitev pa je šesto mesto v smuku na igrah 2018 v Pyeongchangu.

"Tekmoval bom še v Garmischu in nato končal kariero. Ni več mogoče, da bi se prebil na finale ob koncu sezone v Cortino," je pojasnil Fill in dodal, da mu je skozi kariero največ težav povzročala poškodba hrbta 2009.

"Sicer sem se dobro vrnil po njej, a v zadnjih letih imam s hrbtom precej težav. Glava hoče še, ampak telo pravi, da je dovolj," je še povedal Italijan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.