Šport > Zimski športi
13025 ogledov

Smučarski as po padcu v Kitzbühelu napovedal konec kariere

peter fill EPA
Legendarni smučar končuje 17-letno kariero.

Le nekaj ur po padcu na današnjem smuku za svetovni pokal v Kitzbühelu je izkušeni italijanski alpski smučar Peter Fill sporočil, da bo končal kariero, in sicer po tekmi v Garmisch-Partenkirchnu 1. februarja.

Sedemintridesetletni Fill bo tako skelnil 17-letno kariero, v kateri je zabeležil tri zmage v svetovnem pokalu, vključno z eno smukaško prav v Kitzbühelu leta 2016, in 22 uvrstitev na stopničke.

Fill je prav tako osvojil mali kristalni globus v smuku tako v letu 2016 kot 2017 ter v kombinaciji 2018. V skupnem seštevku je bil dvakrat šesti (2007, 2017).

Na velikih tekmovanjih je osvojil dve kolajni, in sicer superveleslalomsko srebro na svetovnem prvenstvu 2009 v Val d'Iseru in kombinacijski bron na SP v Garmischu 2011. Njegova najboljša olimpijska uvrstitev pa je šesto mesto v smuku na igrah 2018 v Pyeongchangu.

"Tekmoval bom še v Garmischu in nato končal kariero. Ni več mogoče, da bi se prebil na finale ob koncu sezone v Cortino," je pojasnil Fill in dodal, da mu je skozi kariero največ težav povzročala poškodba hrbta 2009.

"Sicer sem se dobro vrnil po njej, a v zadnjih letih imam s hrbtom precej težav. Glava hoče še, ampak telo pravi, da je dovolj," je še povedal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice