Šport
100 ogledov

Sloviti kitzbühlski smuk končan predčasno

Kitzbühel Peter Fill Žurnal24 main
Smuk v Kitzbühlu končan predčasno. Grd padec Aksla Lunda Svindala, zmagal je Peter Fill.

Presenetljivi zmagovalec prestižnega smuka v Kitzbühlu je Italijan Peter Fill, ki je svojo prvenstveno zmago na Streifu slavil po odstopu prvega favorita Norvežana Aksla Lunda Svindala. Najboljši smukač v tej sezoni je izgubil ravnotežje in pristal v zaščitni mreži. Pri padcu je dobil nekaj odrgnin, a brez hujših posledic. Drugo in tretje mesto je pripadlo Švicarjema. Beat Feuz je zaostal 37 stotink sekunde, Carlo Janka pa 65 stotink sekunde.

Na tekmi sta grd padec doživela tudi domača aduta Georg Streitberger, tega so morali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico, in Hannes Reichelt, ki je prav tako kot Svindal sodil med največje favorite za zmago. Po podatkih iz avstrijskega tabora so se slabi sumi potrdili, Streibergerju je potrgalo vezi v desnem kolenu. Na preiskave kolena se bo odpravil tudi Svindal.

Po številki 30 in Avstrijcu Vincentu Kriechmayrju se je vodstvo tekmovanja zaradi varnosti odločilo za konec tekmovanja. Brez nastopa in uvrstitve sta tako ostala Andrej Šporn s številko 31 na startu in Klemen Kosi, ki je imel na dresu številko 38.

Od treh Slovencev na startu je tako nastopil le Boštjan Kline, ki je na šestem moškem smuku v tej sezoni startal takoj po najboljši sedmerici s startno številko 23. Kline je osvojil 23. mesto (+3,57).

Nad razmerami na progi v Kitzbühluso bile sicer zgrožene tudi alpske smučarke:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.