Šport
20 ogledov

Kline v prvi petnajsterici

Boštjan Kline EPA
Kralj hitrih disciplin v tej sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev, Norvežan Aksel Lund Svindal, je v Kitzbühlu premoč potrdil z zmago v superveleslalomu.

Aksel Lund Svindal, ki ima zdaj skupno že 32 zmag, je za 0,31 sekunde ugnal Američana Andrewa Weibrechta, še 11 stotink več je zaostal Avstrijec Hannes Reichelt.

Boštjan Kline je superveleslalom, ki bo s popoldanskim slalomom štel tudi za kombinacijske točke, končal na 15. mestu z zaostankom 1,45 sekunde. Klemen Kosi je dosegel 22. čas (+1,67), Miha Hrobat in Martin Čater pa sta odstopila.

Svindal je slavil na treh od štirih superveleslalomov v sezoni, v kateri ima skupaj sedem zmag, saj je dobil še štiri smuke. S 310 točkami je tudi vodilni v skupnem seštevku discipline.

V svetovnem pokalu zdaj vodi z 916 točkami, drugouvrščeni Avstrijec Marcel Hirscher jih ima 809. Hirscher je superveleslalom končal na 23. mestu z 1,9 sekunde zaostanka in je glavni favorit za kombinacijsko zmago. Dobro izhodišče ima tudi Francoz Alexis Pinturault, ki zaostaja 1,22 sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.