Smučarski skoki s tretjo vrhunsko serijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Sezona smučarjev skakalcev se bo začela točno čez mesec dni v Visli na Poljskem.
Oglej si celoten članek

Zadnje novosti v svetovnem pokalu 2017/18 je danes na tradicionalnem srečanju novinarjev nordijskega smučanja in biatlona, Forumu Nordicumu, potrdil tekmovalni direktor Walter Hofer. Tudi letos so predvidene majhne spremembe.

Največja novost za skakalce bo, da bodo morali po novem prav vsi skakalci v kvalifikacije, s čimer bodo skoki dobili še eno vrhunsko serijo. Doslej je lahko deseterica najvišje uvrščenih v svetovnem pokalu namreč izbirala, ali se bodo kvalifikacij udeležili ali ne, izjema pa so bile tekme serije Raw Air na Norveškem.

Smučarski skoki Avstrijski adut se je poškodoval na Cipru

Nova bo tudi serija petih nastopov v Willingenu. Tam bo za skupno zmago štelo vseh pet skokov, kvalifikacijski in štirje tekmovalni, skupni zmagovalec pa bo prejel dodatnih 25.000 evrov nagrade.

Svojo serijo tekmovanj dobivajo tudi dekleta. Gre za dve tekmi na manjši in eno na veliki napravi v Lillehammerju, kjer bo skupna zmagovalka prejela nagrado v višini 10.000 evrov. Na tekmah v Hinterzartnu in v Zau na Japonskem pa se bodo dekleta prvič v zgodovini pomerila na ekipnih tekmah.

Nova zvezda 17-letnik premagal Prevca in ostalo elito

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.