Smučišče v Méribelu oprano krivde

Foto: EPA
Foto: EPA
Francosko smučišče je bilo v času Schumacherjeve nesreče primerno označeno, so danes sporočili preiskovalci.
Oglej si celoten članek

Francoski preiskovalci so danes sporočili, da se nesreča Michaela Schumacherja ni zgodila zaradi kakšnih varnostnih pomanjkljivosti na progi v Méribelu, kjer si je legendarni voznik konec decembra pri smučanju hudo poškodoval glavo.

"Nihče ni kršil kakšnih pravil. Nesreča se je zgodila zunaj označene proge," je dejal preiskovalec Patrick Quincy in dodal, da so bile oznake in druga signalizacija v skladu s francosko zakonodajo.

Proces zbujanja bo dolgotrajen

Schumacher je na intenzivni negi v bolnišnici v Grenoblu od nesreče, ki se je zgodila 29. decembra in v kateri je nemški zvezdnik z glavo tako močno udaril ob skalo, da je počila čelada.

Po operaciji, s katero so ustavljali krvavitev in otekline, so Schumacherja dali v umetno komo. Iz Schumacherjevega tabora so 30. januarja sporočili, da ga bodo počasi začeli zbujati, a družina nemškega dirkača je poudarila, da to lahko traja zelo dolgo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.