Šport > Moto športi
21 ogledov

Smučišče v Méribelu oprano krivde

Smučišče v Meribelu EPA
Francosko smučišče je bilo v času Schumacherjeve nesreče primerno označeno, so danes sporočili preiskovalci.

Francoski preiskovalci so danes sporočili, da se nesreča Michaela Schumacherja ni zgodila zaradi kakšnih varnostnih pomanjkljivosti na progi v Méribelu, kjer si je legendarni voznik konec decembra pri smučanju hudo poškodoval glavo.

"Nihče ni kršil kakšnih pravil. Nesreča se je zgodila zunaj označene proge," je dejal preiskovalec Patrick Quincy in dodal, da so bile oznake in druga signalizacija v skladu s francosko zakonodajo.

Proces zbujanja bo dolgotrajen

Schumacher je na intenzivni negi v bolnišnici v Grenoblu od nesreče, ki se je zgodila 29. decembra in v kateri je nemški zvezdnik z glavo tako močno udaril ob skalo, da je počila čelada.

Po operaciji, s katero so ustavljali krvavitev in otekline, so Schumacherja dali v umetno komo. Iz Schumacherjevega tabora so 30. januarja sporočili, da ga bodo počasi začeli zbujati, a družina nemškega dirkača je poudarila, da to lahko traja zelo dolgo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.