Snežana 6., Tini izid sezone na svetu

Foto: Reuters Snežana Rodič je skočila 14,23 metra in zmagala v troskoku. (Foto: Reuters)
Slovenska troskokašica Snežana Rodić je na mitingu diamantne lige v Šanghaju skočila do 6. mesta. Skakalka s palico Tina Šutej pa je v ZDA dosegla najboljši letošnji izid na svetu v skoku s palico.
Oglej si celoten članek
Pred tekmo v Šanghaju je bila Snežana na obisku pri svojem možu in nogometašu Aleksandru Rodiću; nekdanji slovenski reprezentant, v tej sezoni igra za klub Tianjin Songjiang; Tianjin na severu Kitajske je s prek 12 milijoni prebivalcev ena od petih osrednjih metropol najštevilčnejše države na svetu.

Snežana Rodić, edina slovenska atletinja v diamantni ligi v Šanghaju na Kitajskem, je v troskoku zasedla šesto mesto (13,92 metra). Zmagala je Kubanka Yargelis Savigne (14,68 metra), dvakratna zaporedna svetovna prvakinja (2007 in 2009). Rodićeva je imela kar štiri prestope, uspešno pa je skočila le v drugi (13,92 m) in zadnji, šesti seriji (13,87 m).

"Noge sem imela zelo utrujene, toda tudi druge tekmovalke so imele s tem težave. V prvi seriji sem prestopila, nato pa sem brez deske skočila 13,91 m. Po seriji prestopov sem bila v zadnjem poskusu praktično brez moči. Tudi veter se je na zaletišču obračal, moj tek ni bil pravi, zadovoljna pa sem s skoki. Žal nisem mogla na treningih v zadnjem času delati sprintov, kar mi je povzročalo težave pri zaletu. Imela sem težave z bicepsom. Pred tekmo sem se namazala s kremo in dobro ogrela ter raztegnila mišice. Potem ni bilo težav in tokrat bolečin nisem čutila, kar je super. Glede na to, da je bila to prva tekma v sezoni, sem zadovoljna," je povedala Rodćeva.

Tina Šutej (Mass Ljubljana) je na univerzitetni tekmi v mestu Athens na jugovzhodnem delu ZDA dosegla najboljši letošnji izid na svetu v skoku s palico. S 4,61 metra je za deset centimetrov izboljšala svoj slovenski rekord, ki ga je postavila 8. maja na mitingu v Fayettevillu v ZDA. Tedaj je preskočila 4,51 metra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.