Snubci še čakajo

Foto: Žurnal24 Turški vezist Arda Turan (levo) je navdušil na tem EP.
Nogometni prestopni rok je že nekaj časa odprt, a se na sceni dogaja zelo malo. Evropski zapravljivci so oči usmerili v evropsko prvenstvo. Kateri igralci štirih polfinalistov so v ospredju?
Oglej si celoten članek
Evropsko ali svetovno prvenstvo vedno zasenčita klubsko nogometno dogajanje. Letos seveda nismo priča izjemi. Medtem ko se nekateri nogometaši s svojimi klubi že pripravljajo na začetek sezone 2008/09, pa je evropska reprezentančna smetana še vedno vpletena v boj za naslov evropskega prvaka. Nekaj favoritov je šlo že domov in igralci teh držav lahko začnejo delati tudi na svoji klubski prihodnosti. Vendar pa Evropa nekatere še čaka. V štirih ekipah, ki so še v igri za končno zmago, se skriva kar nekaj nogometašev, ki imajo z vsakim srečanjem vse več snubcev.

Kje bo pristal najboljši ruski strelec? © Reuters

 
Verjetno je najmanj ljudi med polfinalisti pričakovalo Turke , ki pa so s fanatizmom in vztrajnostjo prišli med zadnje štiri. Njihove moštvene predstave so na površje vrgle tudi nekatere manj znane posameznike. Zagotovo bodo največji evropski klubi po tem prvenstvu s ponudbami zasuli Ardo Turana . Šele 21-letni bočni vezist Galatasaraya je s svojo igro opozoril nase vse tiste, ki ga poprej niso najbolje poznali. Najdlje s komplimenti je za zdaj šel trener Arsenala Arsene Wenger . "Arda je zelo nadarjen nogometaš, eden boljših v turški ekipi in mislim, da ima dovolj kakovosti in lahko igra na najvišjem nivoju," je povedal dolgoletni strateg topničarjev, tudi Turanu pa ustreza odhod v Premier ligo, ne bi pa se branil niti prestopa v Španijo, kjer že blesti njegov reprezentančni soigralec Nihat Kahveči , ki nastopa v majici podprvaka Villarreala .

Pri Rusih je vse jasno. Pol Evrope je ponorelo za Andrejem Aršavinom , tudi nekateri drugi predstavniki ekipe Guusa Hiddinka pa so spodbudili domišljijo bogatih zahodnih klubov. V ospredje se je prebil Roman Pavlyučenko , napadalec moskovskega Spartaka , ki je imel v preteklosti zaradi svojega hedonističnega življenja večkrat težave v klubu in reprezentanci. Hiddink je svojemu prvemu strelcu pred EP zabičal: "Shujšaj, ali pa ostajaš doma." Roman ga je ubogal, posledično pa naj bi se za njegove usluge zanimala kar oba španska velikana, Barcelona in madridski Real . Spartak naj bi za svojega prvega strelca zahteval okoli 10 milijonov evrov. Cena pa kar raste …

Kam bo pot odnesla Davida Villo? © Reuters

 
 

Preberite še ...

Španija prepeva Villa maravilla

Pri Špancih seveda ni skrivnost, da se bo največ dogajalo okoli Davida Ville . Prvi strelec turnirja bo zagotovo zapustil Valencio , za katero je klavrna sezona, ki jo je končala šele na desetem mestu v ligi. Trenutno najbolj zaželeni evropski nogometaš se ogiba pogovorom o svoji prihodnosti. "Če mi pri Valencii povedo, da me bodo prodali, potem bom pretehtal druge možnosti. Gre za odločitev kluba in ne za nekaj, o čemer bi razmišljal. Osredotočen sem zgolj na evropsko prvenstvo. Zdaj ni čas za razmišljanje o svoji prihodnosti," pravi Villa, ki pa se zagotovo zaveda, da bo na stadionu Mestalla težko ostal. Ob klasičnem zanimanju Reala in Barcelone so za 26-letnim napadalcem "ponoreli" tudi v Angliji. Ob Liverpoolu je najbolj resno zagrizel Tottenham , ki naj bi se z Valencio že uskladil glede odškodnine (25 milijonov funtov) in dobili dovoljenje, da se po EP dogovarja tudi z igralcem.

Bastian Schweinsteiger in Lukas Podolski sta vroča. © Reuters

 
Zanimivi pa so seveda tudi Nemci . Za zdaj le Michael Ballack od članov reprezentance igra v tujini, vendar pa bi se to znalo v prihodnjem mesecu spremeniti. Največ zanimanja evropskih klubov vzbuja Bastian Schweinsteiger , ki je nogometni svet nase opozoril že na zadnjem svetovnem prvenstvu, ko je na klopi "elfa" sedel novi trener Bayerna Jürgen Klinsmann . "Schweini" ima le še enoletno pogodbo z nemškimi prvaki, v Chelsea pa bi ga rad pripeljal novi trener Luis Felipe Scolari . Še več kot pri Schweinsteigerju se dogaja pri njegovem klubskem soigralcu Lukasu Podolskemu , ki bo bržčas kmalu postal Bayernova preteklost. Čeprav bi ga nazaj v svoje vrste rad zvabil Köln , pa bo 23-letnika bržčas bolj zanimala selitev k nekomu od preostalih snubcev. Najbolj vztrajni so pri Manchester Cityju , Tottenhamu in Juventusu .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.