Šport > Nogomet
11 ogledov

Snubci še čakajo

Turški vezist Arda Turan (levo) je navdušil na tem EP. Žurnal24 main
Nogometni prestopni rok je že nekaj časa odprt, a se na sceni dogaja zelo malo. Evropski zapravljivci so oči usmerili v evropsko prvenstvo. Kateri igralci štirih polfinalistov so v ospredju?
Evropsko ali svetovno prvenstvo vedno zasenčita klubsko nogometno dogajanje. Letos seveda nismo priča izjemi. Medtem ko se nekateri nogometaši s svojimi klubi že pripravljajo na začetek sezone 2008/09, pa je evropska reprezentančna smetana še vedno vpletena v boj za naslov evropskega prvaka. Nekaj favoritov je šlo že domov in igralci teh držav lahko začnejo delati tudi na svoji klubski prihodnosti. Vendar pa Evropa nekatere še čaka. V štirih ekipah, ki so še v igri za končno zmago, se skriva kar nekaj nogometašev, ki imajo z vsakim srečanjem vse več snubcev.

Kje bo pristal najboljši ruski strelec? © Reuters

 
Verjetno je najmanj ljudi med polfinalisti pričakovalo Turke , ki pa so s fanatizmom in vztrajnostjo prišli med zadnje štiri. Njihove moštvene predstave so na površje vrgle tudi nekatere manj znane posameznike. Zagotovo bodo največji evropski klubi po tem prvenstvu s ponudbami zasuli Ardo Turana . Šele 21-letni bočni vezist Galatasaraya je s svojo igro opozoril nase vse tiste, ki ga poprej niso najbolje poznali. Najdlje s komplimenti je za zdaj šel trener Arsenala Arsene Wenger . "Arda je zelo nadarjen nogometaš, eden boljših v turški ekipi in mislim, da ima dovolj kakovosti in lahko igra na najvišjem nivoju," je povedal dolgoletni strateg topničarjev, tudi Turanu pa ustreza odhod v Premier ligo, ne bi pa se branil niti prestopa v Španijo, kjer že blesti njegov reprezentančni soigralec Nihat Kahveči , ki nastopa v majici podprvaka Villarreala .

Pri Rusih je vse jasno. Pol Evrope je ponorelo za Andrejem Aršavinom , tudi nekateri drugi predstavniki ekipe Guusa Hiddinka pa so spodbudili domišljijo bogatih zahodnih klubov. V ospredje se je prebil Roman Pavlyučenko , napadalec moskovskega Spartaka , ki je imel v preteklosti zaradi svojega hedonističnega življenja večkrat težave v klubu in reprezentanci. Hiddink je svojemu prvemu strelcu pred EP zabičal: "Shujšaj, ali pa ostajaš doma." Roman ga je ubogal, posledično pa naj bi se za njegove usluge zanimala kar oba španska velikana, Barcelona in madridski Real . Spartak naj bi za svojega prvega strelca zahteval okoli 10 milijonov evrov. Cena pa kar raste …

Kam bo pot odnesla Davida Villo? © Reuters

 
 

Preberite še ...

Španija prepeva Villa maravilla

Pri Špancih seveda ni skrivnost, da se bo največ dogajalo okoli Davida Ville . Prvi strelec turnirja bo zagotovo zapustil Valencio , za katero je klavrna sezona, ki jo je končala šele na desetem mestu v ligi. Trenutno najbolj zaželeni evropski nogometaš se ogiba pogovorom o svoji prihodnosti. "Če mi pri Valencii povedo, da me bodo prodali, potem bom pretehtal druge možnosti. Gre za odločitev kluba in ne za nekaj, o čemer bi razmišljal. Osredotočen sem zgolj na evropsko prvenstvo. Zdaj ni čas za razmišljanje o svoji prihodnosti," pravi Villa, ki pa se zagotovo zaveda, da bo na stadionu Mestalla težko ostal. Ob klasičnem zanimanju Reala in Barcelone so za 26-letnim napadalcem "ponoreli" tudi v Angliji. Ob Liverpoolu je najbolj resno zagrizel Tottenham , ki naj bi se z Valencio že uskladil glede odškodnine (25 milijonov funtov) in dobili dovoljenje, da se po EP dogovarja tudi z igralcem.

Bastian Schweinsteiger in Lukas Podolski sta vroča. © Reuters

 
Zanimivi pa so seveda tudi Nemci . Za zdaj le Michael Ballack od članov reprezentance igra v tujini, vendar pa bi se to znalo v prihodnjem mesecu spremeniti. Največ zanimanja evropskih klubov vzbuja Bastian Schweinsteiger , ki je nogometni svet nase opozoril že na zadnjem svetovnem prvenstvu, ko je na klopi "elfa" sedel novi trener Bayerna Jürgen Klinsmann . "Schweini" ima le še enoletno pogodbo z nemškimi prvaki, v Chelsea pa bi ga rad pripeljal novi trener Luis Felipe Scolari . Še več kot pri Schweinsteigerju se dogaja pri njegovem klubskem soigralcu Lukasu Podolskemu , ki bo bržčas kmalu postal Bayernova preteklost. Čeprav bi ga nazaj v svoje vrste rad zvabil Köln , pa bo 23-letnika bržčas bolj zanimala selitev k nekomu od preostalih snubcev. Najbolj vztrajni so pri Manchester Cityju , Tottenhamu in Juventusu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.