Söderling izločil Federerja

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Robin Söderling se bo v fianlu Bastada pomeril z Nicolasom Almagrom. (Foto: Reut Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Prvi igralec sveta Švicar Roger Federer je v četrtfinalu OP Francije zaključil s svojimi nastopi na vročem pariškem pesku. Švicarja je izločil Šved Robin Söderling.
Oglej si celoten članek
Vsi rezultati in vsi dvoboji OP Francije V ŽIVO s klikom tukaj!

Na OP Francije v Parizu je v moški konkurenci znan prvi polfinalni par. Šved Robin Söderling se bo pomeril s Čehom Tomašom Berdychom. Söderling postaja serijski krvnik v Parizu. Potem ko je lani "uslugo" naredil Rogerju Federerju, ko je v osmini finala izločil Rafaela Nadala, tako da je lahko Švicar prišel do svojega prvega naslova v Parizu, se je letos Švicarju v četrtfinalu oddolžil za poraz v lanskem finalu. Zmagal je 3:6, 6:3, 7:5 in 6:4.

Osemindvajsetletni Federer je tako zapravil možnost, da bi podrl rekord Peta Samprasa o največ tednih na vrhu računalniške lestvice. Če bo Rafael Nadal v nedeljo osvojil svoj peti naslov v Parizu, bo Federer za las zaostal za 286 tedni, kolikor jih je na prvem mestu prebil Sampras.

V drugem četrtfinalu desetega dne tekmovanja je Čeh Tomaš Berdych, 15. nosilec, prepričljivo premagal Rusa Mihaila Južnija (6:3, 6:1, 6:2). To je njegova prva uvrstitev v polfinale turnirja za grand slam.

OP Francije, četrtfinale (M):

Robin Söderling (Šve/5) : Roger Federer (Švi/1) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4
Tomaš Berdych (Češ/15)
: Mihail Južni (Rus/11) 6:3, 6:1, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.