Šport
7 ogledov

Söderling izločil Federerja

1/15
Žurnal24 main
Prvi igralec sveta Švicar Roger Federer je v četrtfinalu OP Francije zaključil s svojimi nastopi na vročem pariškem pesku. Švicarja je izločil Šved Robin Söderling.
Vsi rezultati in vsi dvoboji OP Francije V ŽIVO s klikom tukaj!

Na OP Francije v Parizu je v moški konkurenci znan prvi polfinalni par. Šved Robin Söderling se bo pomeril s Čehom Tomašom Berdychom. Söderling postaja serijski krvnik v Parizu. Potem ko je lani "uslugo" naredil Rogerju Federerju, ko je v osmini finala izločil Rafaela Nadala, tako da je lahko Švicar prišel do svojega prvega naslova v Parizu, se je letos Švicarju v četrtfinalu oddolžil za poraz v lanskem finalu. Zmagal je 3:6, 6:3, 7:5 in 6:4.

Osemindvajsetletni Federer je tako zapravil možnost, da bi podrl rekord Peta Samprasa o največ tednih na vrhu računalniške lestvice. Če bo Rafael Nadal v nedeljo osvojil svoj peti naslov v Parizu, bo Federer za las zaostal za 286 tedni, kolikor jih je na prvem mestu prebil Sampras.

V drugem četrtfinalu desetega dne tekmovanja je Čeh Tomaš Berdych, 15. nosilec, prepričljivo premagal Rusa Mihaila Južnija (6:3, 6:1, 6:2). To je njegova prva uvrstitev v polfinale turnirja za grand slam.

OP Francije, četrtfinale (M):

Robin Söderling (Šve/5) : Roger Federer (Švi/1) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4
Tomaš Berdych (Češ/15)
: Mihail Južni (Rus/11) 6:3, 6:1, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.