Sodišče: Liverpool se lahko proda

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Navijači nad Hicksom in Gilletom niso ravno navdušeni. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Peter Lim
Londonsko vrhovno sodišče je odločilo v prid upravnega odbora nogometnega kluba Liverpool in ne v prid dosedanjih dveh lastnikov. Klub se zdaj lahko proda. Do 15. oktobra velja ponudba NESV.
Oglej si celoten članek

Odločitev londonskega vrhovnega sodišča pomeni, da bosta dosedanja lastnika Tom Hicks in George Gillet, ki sta klub pahnila v velikanske dolgove (rezultatov pa ni bilo), morala oditi. Ponudba ameriškega NESV za nakup kluba za 300 milijonov funtov velja do 15. oktobra. A tukaj je še ena ponudba.

Singapurski milijarder Peter Lim je v torek dal novo (višjo) ponudbo za nakup nogometnega kluba Liverpool. Ponuja 320 milijonov funtov in obljublja: "Ponudba je v gotovini in vsebuje takojšnje poplačilo 200 milijonov dolgov, ki sta jih pridelala dosedanja lastnika." Takoj, ko bi prišel v klub, bi dal Lim 40 milijonov za nakup okrepitev. Lim je osmi najbogatejši Singapurec, čigar premoženje ocenjujejo na 1,6 milijarde funtov.

Pred dobrim tednom se je upravni odbor Liverpoola sicer dogovoril za prodajo ameriškemu podjetju NESV (to že ima v lasti bejzbolsko moštvo Boston Red Sox), in sicer za 300 milijonov funtov. Pred sodiščem je bilo v torek več Liverpoolovih navijačev, ki želijo, da se Hicks in Gillet čim prej pobereta iz kluba. "Pred petimi leti sem bil v Liverpoolu na finalu Lige prvakov. Poglejte, kje smo danes: na sodišču. Lastnika se morata pobrati. Sta osovražena."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.