Šport > Nogomet
26 ogledov

Sodišče: Liverpool se lahko proda

1/4
Žurnal24 main
Londonsko vrhovno sodišče je odločilo v prid upravnega odbora nogometnega kluba Liverpool in ne v prid dosedanjih dveh lastnikov. Klub se zdaj lahko proda. Do 15. oktobra velja ponudba NESV.

Odločitev londonskega vrhovnega sodišča pomeni, da bosta dosedanja lastnika Tom Hicks in George Gillet, ki sta klub pahnila v velikanske dolgove (rezultatov pa ni bilo), morala oditi. Ponudba ameriškega NESV za nakup kluba za 300 milijonov funtov velja do 15. oktobra. A tukaj je še ena ponudba.

Singapurski milijarder Peter Lim je v torek dal novo (višjo) ponudbo za nakup nogometnega kluba Liverpool. Ponuja 320 milijonov funtov in obljublja: "Ponudba je v gotovini in vsebuje takojšnje poplačilo 200 milijonov dolgov, ki sta jih pridelala dosedanja lastnika." Takoj, ko bi prišel v klub, bi dal Lim 40 milijonov za nakup okrepitev. Lim je osmi najbogatejši Singapurec, čigar premoženje ocenjujejo na 1,6 milijarde funtov.

Pred dobrim tednom se je upravni odbor Liverpoola sicer dogovoril za prodajo ameriškemu podjetju NESV (to že ima v lasti bejzbolsko moštvo Boston Red Sox), in sicer za 300 milijonov funtov. Pred sodiščem je bilo v torek več Liverpoolovih navijačev, ki želijo, da se Hicks in Gillet čim prej pobereta iz kluba. "Pred petimi leti sem bil v Liverpoolu na finalu Lige prvakov. Poglejte, kje smo danes: na sodišču. Lastnika se morata pobrati. Sta osovražena."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.