Sodnik delegiran za SP zahteval podkupnino

Foto: Profimedia
Sodniški škandal pred najpomembnejšim nogometnim tekmovanjem.
Oglej si celoten članek

Nogometni sodnik Fahad Al Mirdasi, ki prihaja iz Savdske Arabije, je bil med tistimi, ki so jih izbrali za sojenje na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Vse skupaj se je zdaj zakompliciralo, saj je bil v domovini doživljnjsko suspendiran zaradi podkupovalne afere.

Po trditvah nogometne zveze v Savdski Arabiji je Mirdasi poslal sporočilo vodilnim možem kluba Al Ittihad in od njih zahteval denarno nagrado za pomoč v finalu proti Al Faisalyju. Imel je smolo, saj so njegovo zahtevo takoj posredovali krovni nogometni organizaciji v državi, omenjeni sodnik pa si je prislužil takojšnji suspenz. Finalno tekmo je namesto njega odsodil angleški delilec pravice Mark Clattenburg. Al Ittihad je zmagal z rezultatom 3:1.

Fifa je dobila sporočilo o suspenzu Mirdasija, a je zahtevala dodatne informacije. Omenjeni sodnik je lani sodil na Pokalu konfederacij, bil je zadolžen tudi za tekmo za tretje mesto, ko je Portugalska z 2:1 premagala Mehiko. Prav tako je sodil na olimpijskih igrah leta 2016 v Rio de Janeiru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.