Šport > Nogomet
3173 ogledov

Sodnik delegiran za SP zahteval podkupnino

Fahad Al Mirdasi
Sodniški škandal pred najpomembnejšim nogometnim tekmovanjem.

Nogometni sodnik Fahad Al Mirdasi, ki prihaja iz Savdske Arabije, je bil med tistimi, ki so jih izbrali za sojenje na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Vse skupaj se je zdaj zakompliciralo, saj je bil v domovini doživljnjsko suspendiran zaradi podkupovalne afere.

Po trditvah nogometne zveze v Savdski Arabiji je Mirdasi poslal sporočilo vodilnim možem kluba Al Ittihad in od njih zahteval denarno nagrado za pomoč v finalu proti Al Faisalyju. Imel je smolo, saj so njegovo zahtevo takoj posredovali krovni nogometni organizaciji v državi, omenjeni sodnik pa si je prislužil takojšnji suspenz. Finalno tekmo je namesto njega odsodil angleški delilec pravice Mark Clattenburg. Al Ittihad je zmagal z rezultatom 3:1.

Fifa je dobila sporočilo o suspenzu Mirdasija, a je zahtevala dodatne informacije. Omenjeni sodnik je lani sodil na Pokalu konfederacij, bil je zadolžen tudi za tekmo za tretje mesto, ko je Portugalska z 2:1 premagala Mehiko. Prav tako je sodil na olimpijskih igrah leta 2016 v Rio de Janeiru.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.