Šport > Nogomet
405 ogledov

Na SP v Rusiji boste lahko plačali v kriptovalutah

bitcoin Epa
V enem od mest, ki bo gostilo svetovno prvenstvo v nogometu, so se odločili obiskovalcem ponuditi novo možnost.

Kaliningrad, mesto v ruski enklavi sredi poljsko-litovskega ozemlja, je eno od enajstih prizorišč bližajočega se SP v nogometu.

medved tim Bizarno Šport To se lahko zgodi le v Rusiji, aktivisti zgroženi

Rusija ima zaradi diplomatskih in vojaških zapletov v zadnjih tednih ter posledičnih sankcij nekaj težav s privabljanjem navijačev iz Zahodne Evrope, zato so se v Kaliningradu odločili, da bodo obiskovalcem ponudili novo storitev.

V času SP bo v mestu namreč moč nastanitev plačati v kriptovalutah. V kampanji so se združili številni ponudniki, tudi najbolj prepoznavni hoteli. Sklenjena je bila pogodba s podjetji, ki omogočajo plačilo v kriptovalutah. 

Moč bo plačati z najbolj znanimi kriptovalutami, kot so BTC, ETH, LTC in XRP, pa tudi z ostalimi, ki jih podpira ruska platforma za elektronsko plačevanje - FKWallet.

"To je za nas zanimiva izkušnja. Do sedaj nismo sodelovali s hotelirji," je odločitev pokomentiral Dimitrij Lavrov, razvojni direktor FKWalleta.

"Kriptovalute doživljajo razcvet. Postopno bodo postale sredstvo rednega plačevanja. Mogoče je, da bodo v drugih ruskih mestih sledili našemu zgledu," je dejala Ana Subotina, predstavnica enega od hotelirskih združenj, ki so pristopili k projektu.

Kaliningrad | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice