Šport > Nogomet
823 ogledov

Toliko bodo zaslužili sodniki

felix brych Epa Nemški sodnik Felix Brych.
Nogometnim sodnikom se na svetovnem prvenstvu v Rusiji obetajo zajetni honorarji.

Svetovno prvenstvo v Rusiji bo 21. mundial pod okriljem Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Tekmovanje, na katerem ne bo slovenske izbrane vrste, bo potekalo od 14. junija do 15. julija 2018.

Na prvenstvu bo pravico delilo 36 sodnikov in 63 pomočnikov. Med redkimi izbranci so tudi najprepoznavnejši slovenski sodnik Damir Skomina ter pomočnika Jure Praprotnik in Robert Vukan.

Brazilski spletni portal UOL Esporte je razkril, koliko bodo na svetovnem prvenstvu zaslužili najboljši sodniki. Honorarji se bodo med seboj precej razlikovali glede na sodniške izkušnje in karierno pot posameznega sodnika.

Fifa bo na podlagi kriterijev opredelila pet različnih kategorij. Podrobnosti niso znane, zato ne moremo z gotovostjo trditi, v kateri kategoriji bodo pristali slovenski sodniki.

Najbolje plačani sodniki, kot so denimo Felix Brych (Nemčije), Cuneyt Cakir (Turčija) in Nestor Pitana (Argentina) bodo za delo na SP prejeli 57.000 evrov in dodatnih 2500 evrov za vsako tekmo. Pomočniki bodo prejeli 20.000 evrov in 1600 evrov na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.