Šport > Nogomet
1253 ogledov

Tako bo Isis napadal med SP v Rusiji

Isis
Teroristi naj bi vadili za napade v Rusiji.

Teroristična skupina Islamska država naj bi pripravljala nove napade, do njih pa bi prišlo na svetovnem prvenstvu v nogometu, ki ga bo od srede junija do srede julija gostila Rusija. Za napade na nogometaše in navijače naj bi uporabljali drone, na slednjih naj bi bile pritrjene bombe.

"Šokantne fotografije in videi so objavljeni na šifrirani aplikaciji Telegram, kot kaže pa gre za podrobne načrte in razlage, kako nameravajoteroristi izvesti napade. Propagandni material prikazuje ekstremiste, ki oborožujejo drone z eksplozivi z namenom, da jih uporabijo med junijskim turnirjem. Na eni od fotografij dron nosi anti-tankovske rakete, med fotografijami pa je najti tudi tiste, ki prikazujejo vračajoče se ekstrimiste iz Sirije in Iraka, ki naj bi upravljali drone. Aplikacija Telegram je postala izhodišče za trening ekstremistov so prepričani pri Daily Star Sunday, ki je razkril načrte," so zapisali pri pri britanskem Daily Mailu, ki sicer na Otoku ne sodi med najzanesljivejše medije.

Varnostne službe so sicer v preteklosti že opozarjale, da bi bilo lahko SP tarča teroristov, islamska država pa je je grozila tudi posameznim zvezdnikom. 

Messi poster IS SP 2018 Opozorilo Šport S tem Messijevim plakatom grozi IS

"Če bodo omenjeno tehnologijo uporabljali med svetovnim prvenstvom, bi lahko to povzročilo katastrofo," je dejal Elad Ezrachi iz podjetja Sixgill, ki na svetovnem spletu spremlja sumljive in nevarne strani ter podatke. Meni, da bi morali te informcije vzeti za zelo resne.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 09:25 03.april 2018.

    »Razmejitev med dobrim in zlim ne poteka po državnih mejah, niti med družbenimi razredi ali političnimi strankami, ampak skozi vsako človeško srce." Aleksander Solženicin

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 23:31 02.april 2018.

    na vseh ISIS (Israeli Secret Inteligence Service) dronih in bombah pa bo napis; Made in USA