Svet
1217 ogledov

Tako so kriminalci izoristili kriptovalute

Bitcoin kriptovalute denar
Kriminalna združba je z uporabo kriptovalut in kreditnih kartic oprala za osem milijonov evrov denarja, ki so ga druge združbe zaslužile s preprodajo drog.

Kot so danes sporočili z Europola so v okviru operacije, pri kateri so poleg Europola sodelovale še španske, finske in ameriške oblasti, aretirali 11 ljudi.

V okviru operacije Tulipan Blanca oziroma Beli tulipan so ugotovili, da je kriminalna združba v Španiji prala denar za združbe preprodajalcev drog. Člani te kriminalne združbe so pobrali osem milijonov evrov gotovine, pridobljene s preprodajo drog, in jo razpršili na 174 bančnih računov. Nato so pridobili kreditne kartice, povezane z bančnimi računi. Nekateri izmed njih so odpotovali v Kolumbijo in tam dvignili denar.

Bitcoin kriptovalute denar Slovenija Pred nakupom kriptovalut morate odgovoriti na ta vprašanja

Ko so ugotovili, da jim oblasti zaradi tega lažje sledijo, so začeli uporabljati kriptovalute, predvsem bitcoin. Španska policija je v sodelovanju s finskimi oblastmi ugotovila, da so za menjavo v bitcoine uporabljali lokalno menjalnico na Finskem. Bitcoine so nato zamenjali v kolumbijske pesose in jih še isti dan nakazali na račune v Kolumbiji.

Preiskali so 137 posameznikov, aretirali pa so jih 11. Zasegli so tudi več računalnikov in druge opreme, uporabljene za kriminalne dejavnosti, kot so naprave za štetje denarja, so še sporočili z Europola.

Kim Jong Un Sumljivo Svet Severna Koreja izvršila največjo krajo kriptovalut?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice