Slovenija
295 ogledov

Kriptovalute: Že danes se pripravite na naslednji naval nakupov

Bitcoin kriptovalute denar Profimedia
Zdaj je pravi čas, da se pripravite na naslednji vzpon kriptovalut.

Kriptovalute so odličen primer učinka, znanega pod kratico FOMO (Fear of missing out = strah, da bi kaj zamudili, op. a.). Učinek FOMO je poimenovanje strahu, ki ga dandanes občuti veliko ljudi, ki se bojijo, da bi kaj zamudili. Nenehno pregledovanje objav na različnih družabnih omrežjih, obiskovanje restavracij, ki so priljubljene in klub, ki veljajo za 'must-see' v mestu. Skoraj bi lahko rekli, da gre za bolesten strah, da bi kaj zamudili. Temu vedenjskemu vzorcu je predvsem nagnjena generacija Y. S tem strahom je tesno povezano tudi bolestno objavljanje različnih statusov, zgodb na družbenih omrežjih. Tako je tudi s kriptovalutami. Za Bitcoine vemo že nekaj let, a kar na enkrat se je začelo o kriptovalutah govoriti povsod, ne samo v strokovnih revijah in med ljudmi, ki jih to resnično zanima. V kriptovalute je začel vlagati tudi vaš prijatelj, o tem govori natakarica, ki vam je postregla kavo, o njih vas celo sprašuje vaša mama.

Ker je zanimanje za kriptovalute trenutno malo manjše kot je bilo na primer decembra (takrat so vsi po vrsti noreli in vanje vlagali ter si skušali zagotoviti dobiček). A pozor! Tudi padec kritpovalut je lahko koristen. Zakaj? Predvsem je koristen za vse tiste, ki si želijo še investirati v katero od kriptovalut ali pa tega sploh še niso naredili.

Ko se pojavi padec, je idealna priložnost za vložek v kriptovalute. Ob registraciji na strani eToro je zaradi padca trenuten minimalni vložek le 200 dolarjev, kar je kar 800 dolarjev manj od minimalnega vložka v začetku januarja. Minimalni vložki so tako rastli od 100 dolarjev pa vse do 1000 dolarjev, saj ta odraža zanimanje za kriptovalutame – večje kot je zanimanje, višji je minimalni vložek. Zato se včlanite v spletno platformo eToro, kjer trenutno poslujejo z Bitcoini, Ethereumom, Dashom, Litecoinnom, Neom, Stellarjem in Ripplom ter si tako prihranite nervozo, ko bodo kriptovalute ponovno poletele v nebo in se bodo prijatelji (ali mama) bahali z zaslužki, medtem ko boste vi čakali na potrditev registracije za začetek trgovanja.

Nasvet za začetnike

Če ste na področju trgovanja s kriptovalutami še začetnik in še iščete vedno vstopno točko, eno najbolj enostavnih platform za trgovanje in investiranje predstavlja eToro. Velika večina kriptoborz ima namreč v zadnjem času velike težave z delovanjem, predvsem pri počasnem potrjevanju uporabnikov. Če želite trgovati, morate namreč najprej potrditi svojo identiteto (poslati fotografije svojega osebnega dokumenta in potrdilo o naslovu), to pa je na večini kriptoborz danes izredno dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi mesec ali še več (zaradi velikega povpraševanja in registracij). Prvi koraki trgovanja s kriptovalutami Na eToru je ta proces bistveno hitrejši, saj vas potrdijo že v nekaj urah ali enem dnevu, s tem da lahko vmes že trgujete, kar pri drugih borzah ni mogoče. Poleg tega pa eToro ponuja tudi pregleden uporabniški vmesnik, kar je le še dodatna pozitivna lastnost. Platforma je zelo enostavna za uporabo, še posebej pa za začetnike na tem področju.

Kako kupiti kriptovaluto, si lahko pogledate v spodnjem videu:

OPOMBE

  • eToro je ponudnik trgovanja s CFD instrumenti in ne borza za nakup kriptovalut (v Bitcoin lahko investirate, ne morete pa ga kupiti in z njim plačevati).
  • eToro za nakup kriptovalut NE računa t.i. "Overnight" provizij.
  • Vsako trgovanje je tvegano, pretekli donosi niso jamstvo za prihodnje donose - tvegajte LE kapital, katerega v primeru izgube ne bi pogrešali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.