Slovenija
6210 ogledov

Ne investirajte LE v Bitcoin! Kako kupiti Ethereum?

kriptovaluta
Investirajte v Ethereum, drugo največjo kriptovaluto na svetu. Zakaj?

Leto 2018 bo več kot očitno zaznamovano s kriptovalutami. Za Bitcoin ste slišali že vsi, a poznate še kakšno drugo kriptovaluto? Tistim malo manj veščim kupcem digitalnih valut predlagamo, da investirajo v Eteherum, ki je poleg Bitcoina verjetno najbolj znana kriptovaluta na svetu.

V prvem tednu letošnjega februarjaje vrednost Eteheruma prvič zrastla nad 200 €, zato je sedaj idealne čas za nakup, saj se že vidi rast, a je cena Eteheruma še vedno nizka in raste!

Če želite tudi vi zaslužiti s kriptovalutami, je še vedno čas – le berite naprej!

Zdaj, ko smo odstranili skoraj vse pomisleke o investiranju, se lotimo še zadnjega. Kako naj-preprosteje investirati v kriptovalute?
Namesto platform, ki so namenjene le trgovanju s kriptovalutami, se registrirajte na eToro.com – za registracijo in nakup kriptovalut kliknite tukaj.

Kaj je Ethereum?

Ethereum je decentralizirana platforma, zadolžena za 'pametne pogodbe' (smart contracts), za aplikacije, ki delajo točno tako, kot so programirane, brez možnosti kakršnegakoli zamujanja, prevare ali cenzure. Pametne pogodbe so v praksi računalniški programi, s katerimi lahko, v teoriji, izmenjavate denar, zemljišča, delnice oziroma karkoli, kar že ima neko določeno vrednost.
Je decentralizirana mreža verig podatkovnih blokov. Uporablja kriptovaluto, ki se imenuje Ether in je označena pod kratico ETH. Uporabniki valuto Ether rudarijo in z njo trgujejo in plačujejo storitve na decentralizirani mreži Ethereum.

'Oče' Ethereuma je 25-letni genij

Podjetje Ethereum je ustanovil 25-letni računalniški inženir Vitalik Buterin. Kanadčan ruskih korenin, za katerega oče pravi, da se je že pri štirih letih igral z excelom, je pri rosnih 19 letih postavil verigo podatkovnih blokov. Prepotoval je svet in se izobraževal o kriptovalutah, pisal prispevke in sodeloval tudi z Bitcoinom. Sistem Ethereum je zaživel konec julija leta 2015. Cilj Ethereuma je decentralizacija interneta in kot poročajo mnogi mediji, bi Ethereum lahko nekega dne zamenjal veliko tehnologij in načine, na katere danes uporabljamo kode na internetu, vendar bi bilo to varno pred vdori.

Kako enostavno kupiti Ethereum?

Nakup kriptovalut, s tem tudi Ethereuma, druge najbolj znane kriptovalute na svetu, je lahko precej enostaven. Vanjo lahko investirate na spletni platformi eToro. Platforma je zelo enostavna za uporabo, poleg tega pa lahko na njej s trgovanjem začnete takoj. Velika večina kriptoborz ima namreč v zadnjem času velike težave z delovanjem, predvsem pri počasnem potrjevanju uporabnikov. Če želite trgovati, morate namreč najprej potrditi svojo identiteto (poslati fotografije svojega osebnega dokumenta in potrdilo o naslovu), to pa je na večini kriptoborz danes izredno dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi mesec ali še več (zaradi velikega povpraševanja in registracij).

Prvi koraki trgovanja s kriptovalutami

Na eToru je ta proces bistveno hitrejši, saj vas potrdijo že v nekaj urah ali enem dnevu, s tem da lahko vmes že trgujete, kar pri drugih borzah ni mogoče. Poleg tega pa eToro ponuja tudi pregleden uporabniški vmesnik, kar je le še dodatna pozitivna lastnost. Kako kupiti Ethereum, si lahko pogledate v spodnjem videu:

*eToro ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFD-ji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 62 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.

Naročnik oglasa je: Forex-trgovanje.si

Sorodne novice