Slovenija
9852 ogledov

Kje in kako kupiti Bitcoin in druge kriptovalute?

Bitcoin kriptovalute denar
So tudi tebi govorili, da se nakup Bitcoina ne splača, ko je bil le-ta vreden 600 €? Se ti je isto zgodilo pri 5.000 €? Nato ista zgodba pri 10.000 €?

Jim boš verjel tudi, ko cena preseže 20.000 €?

Jaz sem skočil v Bitcoin zgodbo, ko je bil le-ta vreden 5.000 $, čeprav so mi že takrat vsi govorili, celo programerji, ki se ukvarjajo z delovanjem kripto borz, da je čisto prepozno. To je bilo sredi oktobra, manj kot 2 meseca pred trenutkom, ko pišem ta članek in moj vložek se je do sedaj že oplemenitil za več kot 300 %. Do sedaj sem si že povrnil glavnico in rezerviral ter plačal 14 dni smučanja v Italiji. Tako bom letos prvič z družino smučal kar dva tedna in prvič v Italiji, kljub temu, da v Bitcoin nisem investiral zelo velikih zneskov. Trgovanje z bitconi se enostavno splača!

Zelo podrobno razlago, kako prek eToro.com preprosto investirati v kriptovalute, najdete na tej povezavi: Kako kupiti Bitcoin, Ethereum in druge kriptovalute, na kratko pa razložimo v nadaljevanju, tudi v videom.

 

Koliko bi zaslužil, če bi vložili v Bitcoin 1 leto nazaj in koliko danes (12.12.2017): (vir: www.etoro.com)

10 €          > 221 $
100 €        > 2.210 $
1.000 €    > 22.210 $
10.000 € > 222.100 $

Recimo, da imaš v nogavici 10.000 € prihrankov. Če lahko pogrešaš 10 % teh prihrankov in jih vložiš v Bitcoin, boš ob trenutni rasti imeli kaj hitro polno še drugo nogavico. Če bi v Bitcoin vložil 10 % prihrankov "iz nogavice" pred enim letom, bi danes imel že 2 nogavici popolnoma polni. Ostanek bi lahko pustil v kriptovalutah.

Iz spodnjega grafa za 3 letno obdobje je lepo razvidno, da je trenutna rast še precej bolj intenzivna kot je bila kadarkoli prej:

 | Avtor: etoro.com etoro.com

Kako najbolj enostavno kupiti oz. investirati v Bitcoin in nekatere druge kriptovalute?

Jaz sem se odločil za investicijo v kriptovalute preko eTora (za registracijo klikni na www.etoro.com/new-user-registration), ker:

  • je to platforma za trgovanje s finančnimi inštrumenti (valutami, delnicami) in ne za trgovanje s kriptovalutami, ki jih niti sam ne razumem dobro,
  • za razliko od drugih podobnih platform je izredno enostavna za uporabo, prilagojena običajnim ljudem, ne profesionalnim trgovalcem – le registriraš se, nakažeš sredstva na trgovalni račun (preko kreditne kartice, transakcijskega računa, paypala ...) in že lahko trguješ (celoten postopek je lepo prikazan v videu spodaj),
  • za razliko od nekaterih drugih trgovalnih platform eToro NE računa t.i. "Overnight" provizij na trgovanje s kriptovalutami.

Oglej si kratek video, kako kupiti Bitcoine v samo nekaj minutah ali se kar registriraj tukaj.

Če še vedno nisi registriran, lahko to storiš popolnoma BREZPLAČNO preko te povezave www.etoro.com/new-user-registration.

Registriraj se, spremljaj, kaj se dogaja in investiraj, ko boš pripravljen.

Več o tem, kako kupiti Bitcoin, si preberi v članku Kako kupiti Bitcoin?

* eToro je ponudnik trgovanja s CFD instrumenti in ne borza za nakup kriptovalut (v Bitcoin lahko investirate, ne morete pa ga kupiti in z njim plačevati),
* eToro za nakup kriptovalut NE računa t.i. "Overnight" provizij,
* vsako trgovanje je tvegano, pretekli donosi niso jamstvo za prihodnje donose - tvegajte LE kapital, katerega v primeru izgube ne bi pogrešali.

Naročnik oglasa je: Forex-trgovanje.si