Svet
6356 ogledov

Severna Koreja izvršila največjo krajo kriptovalut?

Kim Jong Un Profimedias
Severnokorejski hekerji bi utegnili stati za do zdaj največje zabeležene kraje kriptovalut na svetu.

Prejšnji mesec je prišlo do hekerskega napada na eno izmed največjih borz kriptovalut Coincheck. Ukradenih je bilo za več kot 520 milijonov dolarjev vrednih novčičev kriptovalute XEM iz digitalnih denarnic več kot 260 tisoč uporabnikov.

Pristojni so priznali, da niso uporabljali vso razpoložljivo zaščito in škodo uporabnikom že pokrili. Japonske oblasti so napovedale, da bodo preverile vse varnostne ukrepe kriptoborz v državi.

Čeprav storilce preiskovalci niso odkrili, je južnokorejska Nacionalna obveščevalna služba izdala poročilo, ki namiguje, da bi za krajo utegnila stati Severna Koreja. Obveščevalci poudarjajo, da je Severna Koreja že v lanskem letu izvedla več hekerskih napadov na borze kriptovalut v Južni Koreji, v okviru katerega je bilo ukradenih na desetine milijonov dolarjev, poroča Reuters.

Kim Jong Un Napeto Svet Kim si je premislil

Kot nadaljuje omenjena agencija, južnokorejski obveščevalci niso ponudili nobenih konkretnih dokazov za svoje sume, a Severna Koreja, ki je ekonomsko in politično izolirana vsekakor ima motive za takšna dejanja. Analitiki menijo, da država, ki se sooča s sankcijami zaradi svojih jedrskih poskusov, potrebuje kriptovalute, da bi jih zamenjala za prepotrebne devize.

Kriptovalute, ki uporabnikom omogočajo anonimnost, so lahko koristne za autoritarne režime, kot je režim Kim Jong-una.

Kim Jong-un Svet Drzen turistični projekt Severne Koreje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • niki07 07:09 07.februar 2018.

    A to nepismeni te članke pišejo?

  • brko53 17:48 06.februar 2018.

    Bravo S.Korejci,upam da ste tudi našim menedžerskim lopovom pobrali nakradeno !!

  • Avatar Leon
    Leon 15:06 06.februar 2018.

    USA je največja grožnja svetu !