Svet
9238 ogledov

Drzen turistični projekt Severne Koreje

Kim Jong-un Reševalni pas/Twitter
Severnokorejski predsednik Kim Džong UN si želi v državo z nenavadnim projektom privabiti množico tujih turistov.

V nasprotju z mišljenjem o zaprtosti je Severna Koreja odprta tudi do turizma in do tujih turistov. V državi, kjer vlada komunistični režim, gradijo in odpirajo nove in nove turistične objekte, kot je smučarsko središče, ki pa več ali manj samevajo. Tuji turisti v Severno Korejo ne zahajajo na smučanje in druge športne dejavnosti, domačini pa si tega luksuza ne morejo privoščiti.

Kim Džong Un Preobrat ali ne? Svet S Koreja: Dovolj! Vojna je neizbežna!

To voditelju Kim Džong Unu ni preprečilo, da ne bi najavil izgradnje še enega turističnega kompleksa in to v zloglasni provinci Kangwon. Zloglasni zato, ker tam opravljajo testiranja raketnih sistemov. Daily Mail piše, da je severnokorejski diktator ukazal izgradnjo turističnega centra, ki bo državni turizem povzdignil na "svetovno raven". Kraj naj bi bil idealen za povezovanje turističnih ciljev v mednarodnem turističnem prostoru, zato si nadeja veliko tujih obiskovalcev. S tem pa naj bi pomagal k obnovi gospodarstva, ki je na kolenih zaradi mednarodnih sankcij.

Komentarjev 8
  • stary1 12:13 28.januar 2018.

    POLETI GREM NA HRVAŠKO TAM JE NAJLEPŠE MORJE NA SVETU IN NAJBOLJŠI LJUDJE NA SVETU

  • Avatar Leon
    Leon 09:21 28.januar 2018.

    Prihodki iz turizma so se v Združenih državah Amerike znižali, odkar je v Belo hišo prišel Donald Trump. Turizem je imel 3,6 milijarde izgube, medtem ko je 40.000 turističnih delavcev izgubilo službe. Dokaz koliko lahko prispevajo "idioti" na oblasti za ...prikaži več "ugled" države ! Slovenija ni izjema .

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:02 28.januar 2018.

    Rajš na dopust v S.Korejo,kukr pa k ustašotom!!