Svet
1727 ogledov

Severna Koreja proti vzhodu poslala raketo

Severnokorejska raketa EPA
Severna Koreja je uresničila svoje grožnje.

Južnokorejska vojska je sporočila, da je njihova severna soseda izstrelila balistično raketo. Izstrelišče naj bi bilo v Pyongsongu, kako daleč pa je raketa poletela, še ni znano. Južna Koreja je odgovorila tako, da je v zrak poslala lasten izstrelek. Tiskovni predstavnik Pentagona je potrdil, da je Severna Koreja najverjetneje izstrelila raketo, poroča BBC. 

Na podlagi do zdaj znanih podatkov naj bi raketa najverjetneje pristala v morju na območju japonske izključne gospodarske cone. Japonski premier Shinzo Abe je že sklical izredni sestanek.

Posnetek Svet Neverjeten posnetek dramatičnega pobega severnokorejskega vojaka

Severna Koreja že dlje časa dela na tem, da bi njihove rakete lahko dosegle ZDA. Ko so julija izstrelili prvo raketo dolgega dosega, so sporočili, da bi z njo lahko dosegli katerikoli del sveta. Ne le to, njihov cilj naj bi bil usposobiti rakete, ki bi lahko nosile jedrske konice. 

Današnja izstrelitev je prva po septembrski, ko je izstrelek preletel Japonsko. Že tako napeti odnosi med Severno Korejo in ZDA se tako še dodatno zaostrujejo. ZDA so uvedle nove sankcije proti Severni Koreji, v upanju, da bodo tako povečali pritisk na državo, a kot kaže neuspešno. 

kim džong un Opozorila Svet Kim dvakrat prekršil dogovor. Kaj sledi? Kim Džong Un Sankcije Svet Še en udarec Severni Koreji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • matermila 07:23 29.november 2017.

    A tega psihopata res ne morejo spraviti v krtovo deželo?

Sorodne novice