Sodnik že odpiskal konec, nato dodelil Unitedu še odločilno enajstmetrovko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Manchester United je slavil na še nikoli viden način.
Oglej si celoten članek

V soboto je na tekmi angleške Premier lige prišlo do nevsakdanje situacije, potem ko je Manchester United slavil na gostovanju pri Brightonu s 3:2, kljub temu da je sodnik ob rezultatu 2:2 odpiskal konec tekme. A Rdečim vragom je zmagoviti zadetek uspelo doseči že po zadnjem sodnikovem žvižgu. Kako? S pomočjo VAR-a.

Domači nogometaši so sicer povedli v 40. minuti, ko je zadetek z bele točke dosegel Neal Maupay, a so Rdeči vragi po vsega treh minutah izenačili po avtogolu Lewisa Dunka.

United je v drugem polčasu nato preko Marcusa Rashforda prišel do vodstva, nato pa je na igrišču igrala le še ena ekipa. Brighton je nadstreljal svojega nasprotnika z 18:7, obenem pa je kar petkrat zadel okvir vrat.

Toda ves trud je bil poplačan, ko je v 95. minuti rezultat zasluženo uspel izenačiti Solomon March. A slavje ni trajalo dolgo...

United je globoko v sodnikovem podaljšku (navijači Brightona so mnenja, da bi glavni sodnik že zdavnaj moral odpiskati konec) prišel do kota, po katerem so igralci Rdečih vragov zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevne igre z roko, toda Chris Kavanagh je zgolj odmahnil z roko ter odpiskal konec tekme.

Toda igralcem obeh moštev še ni dovolil zapustiti igrišča... Po pregledu posnetka s pomočjo tehnologije VAR pa je Kavanagh spremenil svojo odločitev ter dosodil enajstmetrovko za United, saj je Maupay resnično igral z roko v svojem kazenskem prostoru.

Kot po pravilu je najstrožjo kazen za United suvereno realiziral Bruno Fernandes ter svoji ekipi prinesel prvo zmago v sezoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.