Šport > Nogomet
746 ogledov

Sodnik že odpiskal konec, nato dodelil Unitedu še odločilno enajstmetrovko

Brighton : Manchester United Profimedia
Manchester United je slavil na še nikoli viden način.

V soboto je na tekmi angleške Premier lige prišlo do nevsakdanje situacije, potem ko je Manchester United slavil na gostovanju pri Brightonu s 3:2, kljub temu da je sodnik ob rezultatu 2:2 odpiskal konec tekme. A Rdečim vragom je zmagoviti zadetek uspelo doseči že po zadnjem sodnikovem žvižgu. Kako? S pomočjo VAR-a.

Domači nogometaši so sicer povedli v 40. minuti, ko je zadetek z bele točke dosegel Neal Maupay, a so Rdeči vragi po vsega treh minutah izenačili po avtogolu Lewisa Dunka.

United je v drugem polčasu nato preko Marcusa Rashforda prišel do vodstva, nato pa je na igrišču igrala le še ena ekipa. Brighton je nadstreljal svojega nasprotnika z 18:7, obenem pa je kar petkrat zadel okvir vrat.

Toda ves trud je bil poplačan, ko je v 95. minuti rezultat zasluženo uspel izenačiti Solomon March. A slavje ni trajalo dolgo...

United je globoko v sodnikovem podaljšku (navijači Brightona so mnenja, da bi glavni sodnik že zdavnaj moral odpiskati konec) prišel do kota, po katerem so igralci Rdečih vragov zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevne igre z roko, toda Chris Kavanagh je zgolj odmahnil z roko ter odpiskal konec tekme.

Toda igralcem obeh moštev še ni dovolil zapustiti igrišča... Po pregledu posnetka s pomočjo tehnologije VAR pa je Kavanagh spremenil svojo odločitev ter dosodil enajstmetrovko za United, saj je Maupay resnično igral z roko v svojem kazenskem prostoru.

Kot po pravilu je najstrožjo kazen za United suvereno realiziral Bruno Fernandes ter svoji ekipi prinesel prvo zmago v sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.