Šport > Nogomet
698 ogledov

Pristal je v klubu svojih sanj, po prvem treningu želel strgati pogodbo

alexis sanchezz Epa
Napadalec Interja je zelo odkrito spregovoril o nesojeni selitvi na Old Trafford.

Čilski nogometni reprezentant Alexis Sánchez se je nepričakovano razgovoril o skorajšnjem kariernem samomoru, ki ga je storil s prestopom k Mancester Unitedu. Priznal je, da je odločitev nemudoma obžaloval in si po samo enem treningu želel vrnitve k Aresnalu.

Razkril je tudi, da se je v resnici žpogajal za prestop k Manchester Cityju, a so pogovori zaščli v slepo ulico. Njegovo kratkotrajno bivanje v gledališču sanj se je sprevrglo v nočno moro, ko mu je José Mourinho dal jasno vedeti, da nanj ne računa več.

Sánchez se je na Old Trafford preselil med zimskim prestopnom rokom sezone 2017/2018. Rdeči vragi so ga dobili brez odškdnine, v nasprotno smer pa se je preselil Henrikh Mkhitaryan. Čilenec je ob predstavitvi razglašal, kako navdušen je, ker se je pridružil največjemu klubu na svetu, a so ga občutki minili že na prvem treningu pod taktirko portugalskega stratega.

 | Avtor: Epa Epa
Čeprav je z angleškim velikanom podpisal štiriinpolletno pogodbo, je v Manchesteru ostal samo leto in pol, preden je odšel na posojo k milanskemu Interju, kateremu se je uradno pridružil v začetku letošnjega avgusta.

V Manchestru je zaslužil več kot 400.000 evrov na teden, kar ga je uvrščalo med najbolje plačane nogometaše na svetu, vendar plače ni upravičil na zelenici, kjer dosegel samo pet golov v 45 nastopih.

"Rad bi vam povedal nekaj stvari o mojem času pri Manchester Unitedu in dogodkih, ki so me prikazali v negativni luči. Ponudila se mi je priložnost za prestop k Unitedu, kar me je zelo mikalo. Klub sem imel rad že kot otrok, zato sem bil priložnosti zelo vesel," je pripoved začel danes 31-letni zvezdnik.

"Ko sem podpisal pogodbo, nisem bil seznanjem z vsemi podrobnostmi glede selitve. Včasih nekatere stvari ugotoviš šele, ko prideš v nov klub, kar se je tudi zgodilo prvi dan z mojimi novimi kolegi. Vse mi je bilo jasno že po enem treningu. Ko sem se vrnil domov, sem agenta vprašal, če lahko strgava pogodbo in se vrnem k Arsenalu. Smejal se je, jaz pa se mu povedal, da nekaj ni v redu. A dogovor je bil sklenjen. Ti občutki so me preganjali več mesecev. Kot ekipa nismo bili enotni."

Le nekaj mesecev po tem, ko se je klubu pridružil kot eden najbolj zaželenih igralcev na svetu, ga Mourinho ni uvrstil na seznam za tekmo z West Hamom. Takrat je dosegel dno. "Mourinho me ni izbral. Še nikoli prej se mi ni zgodilo kaj takšnega. Strašansko me je motilo. Nisem si mislil, da je to sploh mogoče. Od enega najboljših igralcev v Premiershipu do igralca, ki sedi na klopi. In to v samo petih mesecih. Naslednji dan sem oddelal dvojni trening."

Mourinho je kmalu zatem dobil nogo, nasledil pa ga je Ole Gunnar Solskjaer. "Odločil sem se, da se pogovorim z njim. Povedal sem mu, da se mi je ponudila priložnost pri Interju, on pa mi je odvrnil, da ni problema," je razkril Čilenec.

Sánchez je pred selitvijo na Old Trafford odigral 166 tekem in zabil 80 golov v dresu Arsenala.

Priznal je, da so ga kritike novinarjev in strokovnjakov prizadele. "Pisali in govorili so o meni, ne da bi vedeli, kaj se dogaja v klubu. Ker so nekoga morali okriviti, sem postal grešni kozel. Igralec je odvisen tudi od okolja in družine, ki ga obdajata. V tistem trenutku nismo bili družina," je povedal. 

alexis sanchez | Avtor: Epa Epa
Med najbolj neizprosnimi je bila legenda Uniteda Gary Neville. "Sánchez je popolna katastrofa. Pojma nimam, kaj se je zgodilo z njim. Očitno sta dva. Ne vem, kdo je ta igralec, ki se je pojavil v dresu Uniteda. Solskjaer se ga mora čim prej znebiti," je izjavil Neville ter Sánchezu pripisal krivdo za slabo formo Marcusa Rashforda ter Anthonyja Martiala

"Samo poglejte, kaj se je zgodilo z njima, potem ko je Mourinho pripeljal Sáncheza. Če pogledamo golo statistiko, sta pred njegovim prihodom igrala dober nogomet ter dosegala gole in podaje. Sánchezov vpli je bil izrazito negativen," je dodal. Čilenca se je lotil še en legendarni rdeči vrag Paul Scholes. "Mordal bo igrati bolje. Slabše, kot je, ne more biti," je izjavil po porazu proti Chelseaju v finalu pokala FA leta 2018. 

Sánchez je za konec izrazil željo, da bi selitev iztekla drugače, tako zanj kot za klub, a na žalost to ni bilo v njegovo moči. "Hvaležen sem Unitedu za priložnost. Žal se ni izteklo tako, ko sem si želel. Če bi bilo vzdušje bolj pozitivno, bi bilo morda drugače. Zdaj lahko govorim o tem, ker je za mano obdboje, v katerem sem se veliko naučil kot igralec in oseba," je sklenil nogometni zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice