Šport > Nogomet
264 ogledov

Trenerja West Hama tik pred tekmo strpali s stadiona

david moyes Epa
Pandemija novega koronavirusa je sinoči povzročila kaos na angleškem ligaškem pokalu.

Nogometaši Manchester Uniteda so se z zmago s 3:0 v Lutonu uvrstili v četrti krog, West Ham pa je tik pred tekmo proti Hullu (5:1) prejel novico, da so trener David Moyes ter še dva igralca pozitivni na virus sars-cov-2.

Moyes, Josh Cullen in Issa Diop so morali tako tik pred začetkom tekme zapustiti stadion in iti v karanteno, nihče od trojice pa za zdaj nima simptomov bolezni.

Nogometaši West Hama so svojo tekmo vseeno odigrali, na igrišču pa jih je vodil pomočnik trenerja Alan Irvine.

"Dvajset minut čez šest smo od klubskega zdravnika iznenada prejeli novico, da imamo v ekipi tri pozitivne primere, trenerja in dva igralca," je dejal Irvine.

"Seveda nas je novica šokirala. V tem času smo opravili že nešteto testov in še noben do zdaj ni bil pozitiven. Tudi zato, ker se dosledno držimo predpisanih protokolov," je dodal pomočnik trenerja, ki je svoje varovance popeljal do zanesljive zmage. West Ham se bo med šestnajsterico pomeril ali s Fleetwoodom ali z Evertonom.

West Ham pa ni edini prvoligaški klub, ki ga je prizadel novi koronavirus, saj so morali tekmo Tottenham - Leyton Orient preložiti, potem ko so pri četrtoligaškem klubu odkrili izbruh covida-19.

Novica o pozitivnih testih v angleškem nogometu je bila le sol na rano, potem ko je le malo pred tem britanski premier Boris Johnson napovedal hud udarec za finančno preživetje angleškega nogometa na vseh ravneh.

Johnson je dejal, da navijačem zaradi povečanja primerov covida-19 na Otoku oktobra ne bodo dovolili obiska tekem, kot je bilo sprva predvideno, ter da bodo dosedanji ukrepi ostali v veljavi še "morda šest mesecev".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice