Sodnik poskrbel za velik incident na SP

Foto: Profimedia Jaco
Na svetovnem prvenstvu v ragbiju je južnoafriški sodnik razjezil ljubitelje tega športa.
Oglej si celoten članek

Svetovno prvenstvo v ragbiju na Japonskem je v zaključni fazi, saj so v nedeljo postali znani vsi polfinalisti. To so Anglija in Nova Zelandija ter Južna Afrika in Wales. Prav po tekmi slednjega v četrtfinalnem obračunu s Francozi pa je sodnik poskrbel za svojevrsten incident, ki odmeva v ragbijski javnosti.

Južnoafriški delivec pravice Jaco Peyper je namreč povzročil veliko jeze predvsem med francoskimi navijači. Ti sicer niso jezni zaradi same izključitve njihovega reprezentanta Sebastiena Vahaamahine, saj je bila ta povsem upravičena, pač pa zaradi njegovega obnašanja po tekmi.

Ta se je po obračunu, ki so ga Francozi izgubili z 19:20, fotografiral z valižanskimi navijači in oponašal prekršek Vahaamahine, ki je s komolcem udaril tekmeca Aarona Wainwrighta na začetku drugega polčasa, ko je Francija še vodila za devet točk.

Vahaamahinova prekršek in posledična izključitev sta dodobra spremenila potek tekme in Wales je nato zmagal za točko ter se bo v polfinalu meril z Južno Afriko.

Francoski navijači, ki na sojenje niso imeli večjih pripomb, pa so bili presenečeni, ko so videli Peyperja, kako se pred fotoaparati smehlja z valižanskimi navijači ob pitju piva in ima dvignjen komolec pod brado enega izmed njih, kot da bi oponašal omenjeni prekršek.

S tem je prizadel francoske navijače in tudi druge uporabnike Twitterja, ki so njegovo potezo na družbenem omrežju označili za sramotno in neumno ter pozvali odgovorne, naj ga izločijo s prvenstva oziroma ga kako drugače kaznujejo. Da bi bilo vse skupaj še slabše za francoske navijače, je Vahaamahina napovedal reprezentančno slovo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.