Šport
922 ogledov

Sodnik poskrbel za velik incident na SP

Jaco Profimedia
Na svetovnem prvenstvu v ragbiju je južnoafriški sodnik razjezil ljubitelje tega športa.

Svetovno prvenstvo v ragbiju na Japonskem je v zaključni fazi, saj so v nedeljo postali znani vsi polfinalisti. To so Anglija in Nova Zelandija ter Južna Afrika in Wales. Prav po tekmi slednjega v četrtfinalnem obračunu s Francozi pa je sodnik poskrbel za svojevrsten incident, ki odmeva v ragbijski javnosti.

Južnoafriški delivec pravice Jaco Peyper je namreč povzročil veliko jeze predvsem med francoskimi navijači. Ti sicer niso jezni zaradi same izključitve njihovega reprezentanta Sebastiena Vahaamahine, saj je bila ta povsem upravičena, pač pa zaradi njegovega obnašanja po tekmi.

Ta se je po obračunu, ki so ga Francozi izgubili z 19:20, fotografiral z valižanskimi navijači in oponašal prekršek Vahaamahine, ki je s komolcem udaril tekmeca Aarona Wainwrighta na začetku drugega polčasa, ko je Francija še vodila za devet točk.

Vahaamahinova prekršek in posledična izključitev sta dodobra spremenila potek tekme in Wales je nato zmagal za točko ter se bo v polfinalu meril z Južno Afriko.

Francoski navijači, ki na sojenje niso imeli večjih pripomb, pa so bili presenečeni, ko so videli Peyperja, kako se pred fotoaparati smehlja z valižanskimi navijači ob pitju piva in ima dvignjen komolec pod brado enega izmed njih, kot da bi oponašal omenjeni prekršek.

S tem je prizadel francoske navijače in tudi druge uporabnike Twitterja, ki so njegovo potezo na družbenem omrežju označili za sramotno in neumno ter pozvali odgovorne, naj ga izločijo s prvenstva oziroma ga kako drugače kaznujejo. Da bi bilo vse skupaj še slabše za francoske navijače, je Vahaamahina napovedal reprezentančno slovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.