Sodnik sodeloval v akciji za gol Brazilije

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Copi Americe bizarna zmaga Brazilcev.
Oglej si celoten članek

V zadnjem času so spremenili kar nekaj nogometnih pravil, med njimi pa je tudi tisto o odboju žoge od sodnika. Če je včasih veljalo, da je delilec pravice preprosto 'zrak' in nikakor ne more vplivati na let okroglega usnja, pa sedaj že nekaj časa velja tudi pravilo, da se tekma prekine, ko se žoga odbije od moža s piščalko. 

To naj bi se zgodilo, če v takšnem primeru pride do zadetka, če posest nad žogo dobi nasprotna ekipa, ali pa se začne obetaven napad.  Foto: Internet nogometno pravilo

A to se očitno ne zgodi, če si Brazilija in na Copi Americi igraš pred domačimi gledalci. Kolumbija je proti branilcem naslova vodila z 1:0, v 79. minuti pa je prišlo do kontraverznega izenačenja. V akciji za zadetek gostiteljev turnirja je bil namreč vpleten tudi argentinski sodnik Nestor Pitana, ki je na primer sodil tudi na finalu zadnjega svetovnega prvenstva med Francijo in Hrvaško.

Okroglo usnje je zadelo Pitano, a ta ni prekinil brazilskega napada, ta pa se je končal z zadetkom Roberta Firmina. Kolumbijci so po golu obkrožili sodnika, a tudi deset minut ugovarjanj ni prineslo spremembe odločitve.

Tudi v sobi za VAR so le 'skomignili z rameni'. Očitno so ocenili, da posest nad žogo ni dobila nasprotna ekipa, je pa zelo vprašljivo, če odboj žoge od Pitane, ni omogočil 'obetavnega' napada Brazilcev. Kolumbijci so za trenutek zastali v pričakovanju prekinitve, domačini pa so to izkoristil za natančen predložek do nogometaša Liverpoola.

Prav zaradi prerekanj z delilcem pravice je bil dvoboj močno podaljšan, Brazilci pa so zmagoviti gol za končnih 2:1 dosegli v 100. minuti. Uspešen je bil Casemiro.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.