Sodniki Dončića predčasno vrgli s tekme

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je bil zgodaj v drugem polčasu izključen zaradi udarca. Kljub temu je Dallas prepričljivo zmagal v Clevelandu s 124:97.
Oglej si celoten članek

Mavericks so se drugič v treh dneh pomerili s Cavaliers, tokrat v Clevelandu. Zasedba iz Teksasa je zanesljivo dobila prvo tekmo, Luka Dončić je na prvem dvoboju tako odigral le 23 minut, več ni bilo potrebno. Pri Clevelandu se je sicer v ekipo tokrat vrnil Kevin Love.

Tudi tokrat so se se Cavaliers hitro znašli v zaostanku, Tim Hardaway Jr. je v dveh minutah in pol zadel že tri trojke iz prav toliko metov, gostje pa so povedli s 13:5. Dve minuti pred koncem četrtine so se domači sicer približali le na tri točke zaostanka, a so Mavericks nato znova nekoliko stopili na plin. Luka je s svojo četrto asistenco ob šestih točkah našel Dwighta Powella, ki je s košem tri sekunde pred zadnjim piskom v četrtini poskrbel za 39:30.

Lov na končnico Miami pod Dragićevo dirigentsko paličico do ključne zmage

Dončić je s svojim prvim košem v drugi četrtini poskrbel za +10, kmalu zatem pa je še drugič na tekmi dobil na voljo počitek. Tudi brez slovenskega zvezdnika je razlika naraščala, po treh hitrih akcijah, ki so se končale z zabijanjem, pa je Dallas na polovici četrtine vodil z 52:38. 

Po povratku na parket je Dončić nanizal sedem točk, skupno jih je v prvem polčasu zbral 15, Cleveland pa je nekako v igri ostajal predvsem z dobrim ofenzivnim skokom.

Sekundo in pol prd odhodom na odmor je z dvema prostima metoma Kevin Love domače približal na 53:64.

Luka je nato odigral le še dve minuti drugega polčasa. Collin Sexton je najprej trčil v Dončića, ta je odgovoril z udarcem. Sodniki so si ogledali posnetek in s tekme izključili Slovenca. Ta je dvoboj tako sklenil pri 15 točkah, petih skokih in prav toliko asistencah, dodal je še ukradeno žogo. Dallas je tako pri rezultatu 68:57 ostal brez svojega prvega zvezdnika.

A ob razpoloženih Joshu Richardsonu in Hardawayju mlajšemu so Mavs zanesljivo ohranjali prednost, ta je celo narastla do 98:72 pred zadnjo četrtino. Jalen Brunson je sicer tretjih 12 minut igre zaključil s trojko v zadnji sekundi.

V prvi polovici četrte četrtine so se Cavaliers nekajkrat približali na 20 točk zaostanka, a bližje ni šlo. Po dveh uspešnih metih J.J. Redicka za tri točke je bilo znova +26. Trey Burke je nato dve minuti in pol pred koncem zadel za 117:89, dvoboj je bil odločen.

Prvi strelec Dallasa je bil v zadnjem času izjemni Hardaway, ki je dosegel 25 točk, pet manj jih je zbral Richardson. Pri Clevelandu je bil znova najučinkovitejši Sexton s 24. točkami. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.