Polom Dončića. Zapustiti je moral tekmo.

Foto: Getty Images Luka Dončić
Dallas je klonil na gostovanju pri Indiani, Luka Dončić je predčasno zaključil tekmo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji iz Teksasa so dobro odprli dvoboj proti Indiani, si priigrali nekaj točk prednosti, a nato popustili v zaključku prve četrtine. Težavo za Dallas so predstavljale predvsem izgubljene žoge, kar je znala najboljša obrambna ekipa lige NBA tudi izkoristiti.

Prednost domačih se je sredi druge četrtine povzpela na deset točk, trener Rick Carlisle pa je nalet domačih poskušal zaustaviti tudi z vrnitvijo Luke Dončića na parket. A tudi to ni pomagalo. Razigral se je šesti mož domačega moštva Domantas Sabonis, ki je do polčasa v svojo statistiko vpisal 12 točk in devet skokov. Do glavnega odmora je zaostanek gostov narastel na 42:58. Dončić je ob slabem metu, zadel je le 3 od 12 metov, dosegel šest točk.

Na nekoliko slabšo statistiko so vsaj delno vplivali tudi sodniki, ki so ob njegovih metih kar nekajkrat 'pozabili' zapiskati. Sodniške odločitve so razburile mladega Slovenca, ki je že po zadnjem pisku sirene v drugi četrtini imel pripombo na sojenje in si prislužil tehnično napako.

Foto: Sportklub

Telički so se v tretjem delu igre uspeli približati na deset točk zaostanka, nato pa je Dončić dobil svojo drugo tehnično napako in bil tako izključen. Po uspešni akciji domačih in ob minuti odmora, ki jo je zahteval Carlisle, je Slovenec v zrak brcnil žogo, ki je priletela med gledalce. Za Luko je bilo tekme konec.

Odigral je 24 minut in pol, zbral osem točk, pet skokov, šest asistenc in tri ukradene žoge. Na tokratnem dvoboju je sicer imel priložnost, da bi kot prvi ponovil dosežek Tima Duncana, ki je pred dvajsetimi leti kot novinec nanizal šest zaporednih tekme z vsaj 25 točkami.

Kdo je številka ena? Spopad evropskih velikanov, ki kraljujeta v ZDA

Po treh minutah in pol zadje četrtine so rezervisti Dallasa zaostanek prvič v drugem polčasu spustili pod deset točk (83:92). A bližje ni šlo. Tri minute pred koncem se je Carlisle vdal in v igro poslal košarkarje, ki ne dobivajo veliko priložnosti. Dvoboj se je končal z zmago domačih s 111:99.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:57 20. Januar 2019.

    POLOM DONČIČA??? Ja kaj ste pa vi dosegli razen neumnih naslovov?

  • 12:00 20. Januar 2019.

    PIŠITE KAJ BOLJ PAMETNEGA ,NE PA VSAK DAN O DONĆIĆIĆU 200KRAT NA DAN !!! BEDAKI !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.