"Sojenje? Kdor se spozna na rokomet, je videl vse"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski reprezentanti so po porazu z Makedonijo obžalovali izgubljeno priložnost.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Slovenije so v zagrebški Areni po napeti končnici klonili (24:25) na prvi tekmi letošnjega evropskega prvenstva proti Makedoniji.

Skupina C Šok za začetek prvenstva

Po dobrem začetku, ko je blestel predvsem vratar Matevž Skok, so varovanci Veselina Vujovića popustili in v drugem polčasu lovili tekmece, na koncu pa bili za gol prekratki.

"Na koncu smo nesrečno izgubili, sam še vedno mislim, da smo bili boljši kot Makedonija. Še zlasti v prvem polčasu bi morali izkoristiti obrambe, ki jih je imel Matevž Skok. Na koncu smo imeli priložnost za izenačenje ... Ne vem, kaj naj rečem. Razočaranje," je po tekmi dejal Blaž Janc, ki ni želel komentirati sojenja romunskih sodnikov, ki sta večkrat razburila Slovence. "Sojenja ne bi komentiral. Tisti, ki se spozna na rokomet, je videl vse," je pomenljivo dejal desni krilni igralec.

 

"Na začetku tekme smo prikazali tisto igro, ki si jo želimo, a se jim je že v prvem polčasu uspelo priključiti in celo izenačiti rezultat. Imeli smo mrk petih, sedmih minut in nato smo porabili veliko časa in energije, da smo jih ujeli. Zadnjih 15 minut je bilo gol za gol, gol za gol, na koncu pa smo naredili dve začetniški napakici, ki so nas po mojem mnenju stale zmage," je svoje videnje poraza podal Borut Mačkovšek.

Foto/video Slovenska navijaška armada zasedla Zagreb

"Vsaka prva tekma je težka. Na začetku smo imeli težave v napadu, težave z realizacijo, a se nam je uspelo vrniti. Kasneje smo nekaj časa igrali mi, nato oni. Na koncu je odločil en gol, ena žoga. To je za nas lep rezultat, še zlasti, če oboji napredujemo, saj bi tako že imeli dve točki. Ampak do konca prvega dela se ne bo nič vedelo, gremo tekmo za tekmo," je po srečanju povedal vratar Makedonije Nikola Mitrevski, ki je zbral devet obramb.

Slovenija bo prvenstvo nadaljevala v ponedeljek proti Nemčiji, prvi del tekmovanja bo sklenila v sredo s srečanjem proti Črni gori.

Skupina C Nemci razbili Črnogorce

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.