Šok! Eden najboljših skakalcev zadnjih let izpadel iz ekipe

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi slabe forme poljski zvezdnik smučarskih skokov ne bo potoval v Lahti.
Oglej si celoten članek

Potem ko je bil minulo sezono vse do hude družinske drame celo v boju za veliki kristalni globus, eden najboljših smučarskih skakalcev zadnjih let Dawid Kubacki letos preprosto ne najde prave forme in se s 183 zbranimi točkami nahaja šele na 25. mestu v svetovnem pokalu.

Potem ko je za njim naravnost katastrofalni vikend na letalnici v Oberstdorfu, ko je sobotno tekmo končal brez točk na 39. mestu, na nedeljsko preizkušnjo pa se mu skozi kvalifikacije sploh ni uspelo uvrstiti, so se v poljski reprezentanci odločili, da ga ne vzamejo s seboj v finski Lahti.

Glavni trener poljske reprezentance Thomas Thurnbichler je tako sporočil, da se bo njegov izkušeni varovanec vrnil v domovino, kjer bo preko treningov poizkušal najti pravo formo pred norveško turnejo. Kubacki bo tako izpustil dve posamični tekmi in eno ekipno preizkušnjo, ki sta na sporedu konec tedna v finskem Lahtiju.

Foto: Profimedia Thomas Thurnbichler in Dawid Kubacki

Thurnbichler je v pogovoru za skijumping.pl razkril, da si je Dawid želel nadaljevati s tekmovanjem, a da se je kot glavni trener odločil, da ga ne vzame s seboj v Lahti, kar je Kubacki tudi sprejel. Avstrijec na mestu poljskega trenerja namreč verjame, da lahko njegov šampion le s pomočjo treningov ujame pravo formo ter se pred zaključkom sezone vrne svež in samozavesten.

Po Lahtiju skakalce čaka norveška turneja, ko jih v dobrem tednu čakajo tekme v Oslu (9.-10. 3.), Trondheimu (12.-13. 3.) in na vikersundski letalnici (16.-17. 3.). Sezona se bo nato zaključila s tradicionalnim finalom v Planici, ki bo na sporedu od 22. do 24. marca.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.