Šport > Zimski športi
6934 ogledov

Šok! Eden najboljših skakalcev zadnjih let izpadel iz ekipe

Kubacki Profimedia
Zaradi slabe forme poljski zvezdnik smučarskih skokov ne bo potoval v Lahti.

Potem ko je bil minulo sezono vse do hude družinske drame celo v boju za veliki kristalni globus, eden najboljših smučarskih skakalcev zadnjih let Dawid Kubacki letos preprosto ne najde prave forme in se s 183 zbranimi točkami nahaja šele na 25. mestu v svetovnem pokalu.

Potem ko je za njim naravnost katastrofalni vikend na letalnici v Oberstdorfu, ko je sobotno tekmo končal brez točk na 39. mestu, na nedeljsko preizkušnjo pa se mu skozi kvalifikacije sploh ni uspelo uvrstiti, so se v poljski reprezentanci odločili, da ga ne vzamejo s seboj v finski Lahti.

Glavni trener poljske reprezentance Thomas Thurnbichler je tako sporočil, da se bo njegov izkušeni varovanec vrnil v domovino, kjer bo preko treningov poizkušal najti pravo formo pred norveško turnejo. Kubacki bo tako izpustil dve posamični tekmi in eno ekipno preizkušnjo, ki sta na sporedu konec tedna v finskem Lahtiju.

Thomas Thurnbichler in Dawid Kubacki | Avtor: Profimedia Profimedia

Thurnbichler je v pogovoru za skijumping.pl razkril, da si je Dawid želel nadaljevati s tekmovanjem, a da se je kot glavni trener odločil, da ga ne vzame s seboj v Lahti, kar je Kubacki tudi sprejel. Avstrijec na mestu poljskega trenerja namreč verjame, da lahko njegov šampion le s pomočjo treningov ujame pravo formo ter se pred zaključkom sezone vrne svež in samozavesten.

Po Lahtiju skakalce čaka norveška turneja, ko jih v dobrem tednu čakajo tekme v Oslu (9.-10. 3.), Trondheimu (12.-13. 3.) in na vikersundski letalnici (16.-17. 3.). Sezona se bo nato zaključila s tradicionalnim finalom v Planici, ki bo na sporedu od 22. do 24. marca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice