Šport > Zimski športi
7423 ogledov

Nika Prevc ima zdaj še višjo prednost v boju za skupno zmago

Nika Prevc Profimedia
Nika Prevc in druščina so se po daljšem premoru ponovno merile na tekmi svetovnega pokala.

Z današnjo tekmo v avstrijskem Hinzenbachu se je nadaljevala sezona svetovnega pokala smučarskih skakalk. Slovenija je v ogenj poslala šest skakalk, ena je sicer obtičala v kvalifikacijah, vse oči pa so bile uprte v vodilno v svetovnem pokalu to zimo, Niko Prevc.

Ta je po vrhunskih kvalifikacijah in tretjem mestu ponovno odlično opravila delo tudi v prvi seriji, po kateri je držala četrto mesto, a pri tem za vsega 1,4 točke zaostajača za vodilno Jacqueline Seifriedsberger.

Seifriedsbergerjeva (120,8 točke) je vodila pred Evo Pinkelnig (120,3) in Alexandrio Loutitt (120,2), kateri je z 91 metri uspela tudi daljava serije. Prevčeva je zbrala 119,4 točke. V boju za najvišja mesta je tudi Nika Križnar, katero je neslo do 87 metrov, kar je bilo dovolj za 115,3 točke in šesto mesto po prvi seriji. Za vodilno Avstrijko je zaostajala za 5,5 točk. 

V slovensko reprezentanco pa se je vrnila tudi svetovna rekorderka Ema Klinec, ki je sredi januarja predčasno zapustila japonsko turnejo in od takrat ni nastopala. Po prvi seriji je s skokom dolgim 81 metrov (102,2) držala 19. mesto.

Izmed preostale slovenske trojice se je v drugo serijo uspelo uvrstiti le Tini Erzar (100,4), ki je po skoku dolgem 80,5 metrov zasedla 23. mesto. Že v kvalifikacijah je bila neuspešna Katra Komar, medtem ko je Taja Bodlaj s 77,5 metri (93,9) na 31. mestu nastop v drugi seriji zgrešila za vsega dve desetinki točke.

V drugi seriji je najprej Ema Klinec precej popravila svojo uvrstitev, Niki Križnar in Niki Prevc pa po skokih ni uspelo preiti v vodstvo. Prevčeva je za šest desetink zaostala za Nemko Katharino Schmid.

Za Slovenko in Nemko je nato zaostala tudi Loutitt, Pinkelnig pa je z daljavo dneva (92 metrov) prevzela vodstvo. Seifrieddberger ni bila tako uspešna, rojakinja jo je na koncu ugnala za 2,9 točke.

Prevc je s četrtim mestom sicer še povečala prednost v skupni razvrstitvi pred drugouvrščeno Japonko Juki Ito. Ta se je tokrat uvrstila na deseto mesto. Slovenka je doslej zbrala 999 točk, Japonka 797, Avstrijka Ponkelnig pa 771.

Križnar je bila tokrat osma, Klinec 13., Erzar pa 23.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice